Geslaagde Natuurdesem demonstraties

LEEUWARDEN - Ireks en Bakeplus organiseerden een viertal geslaagde Natuurdesem demonstraties bij Bakkerij Nollen, Heeze Ireks, Bakkerij van Pooij en bij Echte Bakker Hirdes. De aanleiding hiervoor was dat producten met desem steeds meer worden gevraagd door de consument.

Desemconcept

“Tijdens de demonstraties maakte de bakker kennis met een desemconcept waarmee de bakker op een eenvoudige wijze zelf een gecontroleerd desem leert maken in de varianten tarwe-, rogge-, spelt-, en durum natuurdesem. Met als resultaat mooie ambachtelijke producten, gemaakt met eigen bereide desem volgens ambachtelijke traditie met bloem, desem, zout, gist en water én passie”, aldus de initiatiefnemers.

Lees ook
Bakkers in de media - week 20

Bakkers in de media - week 20

Het tekort aan personeel, jonge bakkers op Tholen en alles over desembrood. Wat kwam er deze week voorbij over de bakkersbranche in andere media?

Bakeplus neemt Belgische bakkerijgroothandel Vrancken over

Bakeplus neemt Belgische bakkerijgroothandel Vrancken over

Bakeplus neemt de Belgische firma Vrancken over. Vrancken is groothandel van chocolade, brood- en banket- producten voor de bakkerijbranche. Bakeplus ziet in Vrancken een partner met kennis van zaken in de branche en een groeiscenario voor de Belgische markt.

‘Wacht niet tot je pensioenleeftijd met het regelen van bedrijfsopvolging'

‘Wacht niet tot je pensioenleeftijd met het regelen van bedrijfsopvolging'

Veel ondernemers denken (liever) niet na over wat er komt kijken bij stoppen met het bedrijf. Aan bedrijfsoverdracht zitten fiscale, juridische en vooral emotionele kanten. Het advies luidt: schakel deskundige hulp in en begin op tijd.