Finse meesterbanketbakker Eero Paulamäki bereidt zich voor op sensationele chocoladecompetitie

19 september 2022 Redactie Bakkers in bedrijf

Fazer’s meesterbanketbakker Eero Paulamäki vertegenwoordigt de Baltische staten in de finale van de World Chocolate Masters competition, in oktober in Parijs. Fazer, een Scandinavische chocoladeproducent, is zeer verheugd om de eerste Finse finalist ooit aan te kondigen.

De World Chocolate Masters competition is de grootste wedstrijd ter wereld in de chocolade industrie. Paulamäki: “In de finale van World Chocolate Masters staan is altijd een droom van mij geweest. Ik ben blij dat men vertrouwen in mij heeft en dat ik mijn vaardigheden tot dit niveau heb kunnen aanscherpen en ontwikkelen bij Fazer’’.

“Wij zijn ontzettend trots dat Eero in de finale staat. De duurzame en innovatieve benadering in de wedstrijd past precies bij het karakter van Fazer’s chocoladeproductie. Eero Paulamäki’s creativiteit en moed is een inspiratie voor onze werknemers en toekomstige talenten’’ zegt Markus Hellström, directeur bij Fazer.

Innovatie en duurzaamheid

Het thema van Paulamäki’s finale is ‘Renewable tomorrow’, waarmee hij wil inspireren tot goede daden voor de toekomst. Met zijn inzending laat hij zien dat traditioneel vakmanschap en moderne voedseltechnologie hand in hand kunnen gaan voor duurzame productie in de toekomst. Een voorbeeld: de creatie waarmee hij zich kwalificeerde bestond voor een deel uit xylitol gemaakt van haverschillen, een zijstroom van Fazer’s havermolen. Dit ingrediënt speelt ook een rol tijdens de finale, geeft Paulamäki aan. Bij de kwalificatie gebruikte hij ook onder andere cacao afkomstig uit het Fazer Experience Centre.

World Chocolate Masters 2022

In de finale moet Paulamäki het opnemen tegen de Nederlandse Carlo Midiri, eigenaar van patisserie en chocolaterie George Vis in Noordwijk. Midiri maakt deel uit van het Nederlandse Patisserie Team en won verschillende prijzen, waaronder de Dutch Pastry Award. Hij kwalificeerde zich begin dit jaar door de Nederlandse World Chocolate Masters in Vlaardingen te winnen.

Altijd op de hoogte blijven?