World Chocolate Masters

6 juni 2017

Cacao Barry organiseert op 20 juni 2017 alweer de zevende editie van de World Chocolate Masters Nederland. Deze chocoladewedstrijd gaat meer dan ooit over de nieuwe generatie chefs en hun zoektocht naar de smaken van de toekomst met het Futropolis thema. Naast de wedstrijd, organiseren we ook inspirerende workshops, demo’s en masterclasses.

Wedstrijd

Het hoge wedstrijdniveau blijkt een reden te zijn om deelname te heroverwegen of uit te sluiten, maar de 23-jarige Patrick de Vries, het nieuwe aspirant-lid van het Patisserie Team, gaat dit jaar de uitdaging aan om zichzelf (inter)nationaal op de kaart te zetten. De jury en het toeschouwende publiek krijgt te zien hoe Patrick het thema ‘Futropolis’ vertaalt naar prachtige chocoladecreaties zoals een showstuk, een patisserie creatie en een chocolate-to-go concept.

Young Talent Competition

Om de wedstrijd te promoten onder het jonge talent, organiseert de World Chocolate Masters dit jaar voor het eerst in Nederland een unieke Young Talent editie. Vier ambitieuze, studerende chefs met passie voor chocolade en patisserie gaan de uitdaging aan en maken kans op een plaats in de preselectie van 2019. Zij gaan de uitdaging aan om onder de druk van de beperkte tijd een gemouleerde bonbon en een patisserie creatie van topkwaliteit te ontwikkelen.

Deelnemers:

  • Damilyano Eijkemans (19) uit Schijndel, werkzaam bij Den Otter Patisserie
  • Bas Klarenbeek (19) uit Hillegom, werkzaam bij Huize van Wely
  • Anne Overmeer (21) uit Amsterdam, werkzaam bij Patisserie Kuyt
  • Goos Burbach (22) uit Leiden, werkzaam bij Patisserie Soetenso

Jury

De kandidaten en hun creaties worden door een vijfkoppige jury van chocolade-experts beoordeeld op smaak, visuele aspecten, creativiteit en technische vaardigheden. De jury bestaat uit; Hidde de Brabander (24Kitchen), Anneke Verhagen (Restaurant ’t Raadhuis), Jacques van Bragt (Jacques van Bragt Patisserie), Tom van Woerkum (The Pastryclub) en Arthur Tuytel (Arthur Tuytel Patisserie & Chocolaterie).

Gratis workshops, demo's en masterclasses

Naast de wedstrijdelementen van de World Chocolate Masters organiseren we verschillende inspirerende chef-sessies. U kunt deelnemen aan een flavour trip op basis van de mooiste origine chocolades, als ook aan verschillende demo’s van Marike van Beurden en Nils Hendrikse. Tevens bent u welkom bij de trendworkshop van Jurgen Koens of bezoek een cacaoplantage via een Or Noir Virtual Reality sessie. Alle activiteiten op deze dag zijn gratis en inschrijven is mogelijk bij binnenkomst, maar let op vol = vol.

Altijd op de hoogte blijven?