World Chocolate Masters: Smaken van morgen leiden naar Futropolis

Patrick de Vries

Cacao Barry stelt met trots de zevende editie van de World Chocolate Masters voor. Deze wedstrijd gaat meer dan ooit over de nieuwe generatie chefs en hun zoektocht naar smaken van de toekomst. In Nederland vindt de nationale voorronde plaats op 20 juni aanstaande. Patrick de Vries, eerder dit jaar winnaar van de Dutch Pastry Award, gaat de uitdaging aan.

World Chocolate Masters

De World Chocolate Masters is de enige wedstrijd ter wereld waarbij de individuele chocoladecreativiteit van patisserie- en chocoladechefs wordt gemeten. Tijdens de nationale selectie krijgen chefs de kans om hun talenten en vaardigheden te tonen aan een wereldwijd publiek, de pers, foodies en bloggers. Deze vindt plaats in zo’n twintig landen tussen januari 2017 en januari 2018. De winnaars van de nationale voorronde zullen hun land vertegenwoordigen tijdens de internationale finale in 2018.

Futropolis

De kandidaten van de wedstrijd werken rond het thema van dit jaar: Futropolis. Dit thema is gebaseerd op de zoektocht naar de chocoladesmaken van de toekomst. Tegen 2025 woont de helft van de wereldbevolking in megasteden. Steden met 10 miljoen inwoners en meer. Steden met een groen hart, waar alle kleuren, culturen en bevolkingsgroepen elkaar ontmoeten. Steden waar verschillende disciplines en creatieve talenten elkaar vinden; kunst, design, gastronomie, voedseltelers etc. Hoe halen chefs inspiratie uit deze steden? Hoe bepalen de steden de smaken van morgen? Hoe beïnvloeden ze de volgende generatie patisserie? Daar gaan we naar op zoek tijdens deze nieuwe editie van de World Chocolate Masters-wedstrijd. Meer dan ooit is het een wedstrijd die gericht is op de toekomst van cacao en chocolade. Voor meer informatie: www.worldchocolatemasters.com

Patrick de Vries

De World Chocolate Masters-prestaties van voormalige Nederlandse deelnemers leggen de lat hoog voor het Nederlandse patisserie- en chocoladetalent. Het hoge wedstrijdniveau blijkt een reden te zijn om deelname te heroverwegen of uit te stellen. Patrick de Vries, aspirant-lid van het Nederlands Patisserie team, gaat de uitdaging aan om zichzelf (inter)nationaal op de kaart te zetten. Hij doet op 20 juni aanstaande mee aan de voorronde van de World Chocolate Masters.

Dutch Pastry Award

De 23-jarige Patrick de Vries uit Enschede won in maart 2017 de Dutch Pastry Award. Het is de tweede keer dat de getalenteerde patissier de eerste plaats behaald bij een bakwedstrijd, al eerder won hij namelijk de Gouden Gard. “Ik zie de World Chocolate Masters als een mooie uitdaging om zo mijn grenzen op te zoeken en te verleggen. Ook is het een mooie kans om mijn kennis op hoog niveau te vergroten en om mijn technieken te vernieuwen”.

Drie chocoladeopdrachten

Tijdens de wedstrijd van acht uur zal Patrick zich voor een zes koppige jury bewijzen door drie chocoladeopdrachten met het Futropolis thema tot in perfectie uit te voeren:

  1. Showstuk 'de Futropolitan'
  2. Patisserie 'frisse en verfijnde smaken van Futropolis'
  3. Chocoladesnack-to-go

Young Talent editie

Om de wedstrijd te promoten onder het jonge talent, organiseert de World Chocolate Masters dit jaar voor het eerst in Nederland een unieke Young Talent editie. Deze editie zet haar deuren open voor jong talent en biedt een springplank voor de internationale competitie. Vier ambitieuze, studerende chefs met passie voor chocolade en patisserie gaan de uitdaging aan. Ook zij moeten opdrachten aan de hand van het Futropolisthema voltooien; een gemouleerde bonbon en een patisseriecreatie. Gedurende deze dag barst de strijd los om de titel Young Dutch Chocolate Master 2017 en tevens een definitieve plaats in de Nederlandse voorronde van de World Chocolate Masters in 2019. De vier studenten die tegen elkaar zullen gaan strijden om deze titel zijn Bas Klarenbeek, Anne Overmeer, Goos Burbach en Damilyano Eijkemans. De Young Talent editie vindt tegelijk plaats met de World Chocolate Masters-voorronde op 20 juni 2017.

Lees ook
Valmar Nederland introduceert drie nieuwe Ifi producten op Bakkersvak

Valmar Nederland introduceert drie nieuwe Ifi producten op Bakkersvak

Op Bakkersvak en IJs-Vak presenteert Valmar Nederland drie nieuwe Ifi producten voor het presenteren van ijs, gebak en patisserie. Namelijk zijn de Pivot, de Milia en de Al Volo.

Patisserie de Rouw lanceert gracefully-aging-bonbon Charming Chocolate

Patisserie de Rouw lanceert gracefully-aging-bonbon Charming Chocolate

Patisserie de Rouw en The Skin Institute in Vught ontwikkelden samen een bonbon met een huidverbeterend ingrediënt die past in een meer gezonde leefstijl. Presentatrice en actrice Leontine Borsato nam 29 januari de eerste ‘gracefully-aging-bonbon’ Charming Chocolate in ontvangst.

Veel activiteiten tijdens Bakkersvak

Veel activiteiten tijdens Bakkersvak

Bezoekers van Bakkersvak en IJs-Vak op 1, 2 en 3 maart hoeven zich niet te vervelen. Op het programma staan meer activiteiten dan ooit. Bijvoorbeeld demonstraties van het BoulangerieTeam en het Dutch Pastry Team, de nieuwe wedstrijd De beste bonbon van Nederland en het Bakery Institute is aanwezig met een live/operationele bakkerij op de beursvloer.

Broodbakker Ambachtelijk te Amsterdam

Broodbakker Ambachtelijk te Amsterdam

Wat ga je doen?In de functie van bakker werk je in een klein team in wisselende diensten. Teambelang staat hier voorop, samen maken jullie de mooiste producten....

Banketbakker omgeving Den Haag gezocht

Banketbakker omgeving Den Haag gezocht

Wat ga je doen?Binnen een team van 10 banketbakkers zijn ze op zoek naar een enthousiaste, creatieve en gemotiveerde banketbakker. Binnen het team lopen de taken...

Ovenist omgeving Breda

Ovenist omgeving Breda

Wat ga je doen?Wij zijn op zoek naar een ovenist. Er wordt gewerkt met 3 rotatie ovens en 2 grote broodovens. Als ovenist zorg jij ervoor dat het brood heerlijk...