Finale Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2020 gaat niet door

Brabantse worstenbroodje 2020_foto  PB Hans Elbers

Foto: Hans Elbers

Vanwege de coronacrisis gaat de finale van het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje niet door. Dat maakt de Stichting Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje bekend.

De finale was gepland voor 16 maart. Alle professionals, leerlingen van het vmbo en mbo, en thuisbakkers zouden naar De Rooi Pannen in Eindhoven komen om daar hun worstenbroddjes te bakken voor de jury. De dag erna moest de prijsuiteiking plaatsvinden. Vanwege de corona-uitbraak en de daarbij horende maatregelen besloot de organisatie de finale uit te stellen naar mei of juni.

Nu heeft de organisatie besloten dat de laatste ronde van de wedstrijd niet door te laten gaan. "Het coronavirus heeft de wereld in zijn macht. De laatste fase van de wedstrijd, het finale bakken en de prijsuitreiking kan geen doorgang meer vinden", staat er in de verklaring op de website te lezen. In 2021 is er weer een wedstrijd. Zelfs een feestelijke, de vijfentwintigste keer! Uiteraard hopen we op een record aantal deelnemers."

Dit waren de finalisten van 2020:

Professionals

  • Bakker Pim Waalwijk, bakker Ben van Haren
  • Echte Bakker van der Steen Made, bakker Jeroen van der Steen
  • Bakkerij Leon van Dongen Wagenberg, bakker Lars van Dongen (winnaar 2019)
  • BROODopMaat Tilburg, bakker Eric Kampfraath
  • Bakkerij Verba Sleeuwijk, bakker Karl Bouman
  • Bakkertje Deeg Heusden, bakker Giel Vermeulen
  • Bakkerij van de Mortel Someren, bakker Rick Slaats
  • Worstenbrood van Nagelkerke Oudenbosch, bakker Eline Nagelkerke
  • Bakkerij Jürgen van Dongen Terheijden, bakker Jürgen van Dongen
  • Bakkerij van der Kleij Breda, bakker Jordi van der Kleij

Leerlingen VMBO:

  • Kyra Moermans, Markland College
  • Jelle Brouwer, De Rooi Pannen
  • Giel Valkenaars, De Rooi Pannen
  • Ilse Nieuwkoop, Markland College
  • Joshua Mouthaan, Markland College

Studenten MBO:

  • Jana Mutsaars, Curio
  • Marco Vos, Curio
  • Thomas Merkx, Curio
  • Bram van Bree, Summa College
  • Iris Steuten, Summa College

Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje Thuisbakkers:

  • Jos Heerkens, Berlicum
  • Gerrit van Oorschot, Best
  • Hendrik Hulsman, Eindhoven
  • Margo van Hoof, Diessen
  • Renè van Dommelen, Elshout

 

Lees ook
‘Ik zie mezelf wel in een bakkerij werken’

‘Ik zie mezelf wel in een bakkerij werken’

Lotte van Kempen (16) zit in het derde jaar van haar vmbo-opleiding op het Wellant College in Alphen aan den Rijn. Ze doet een ‘snuffelstage’ bij Ella van Haeringen, die onder de naam Ella Bakt (@ellabakt) brood op bestelling maakt. “Mijn vader ging altijd naar Ella, ik vond het leuk om brood te maken. Nu help ik om de week een dag mee in de bakkerij.”

Stichting Ambachtelijke Bakkerij helpt bij informatieverstrekking

Stichting Ambachtelijke Bakkerij helpt bij informatieverstrekking

De afgelopen maanden zijn we overspoeld met informatie over corona. Via journaals en persconferenties op tv, berichten in de krant en sociale media, en natuurlijk via de vele verhalen van klanten in de winkel. Hoe filter je al deze informatie? En: welk nieuws bied je in deze coronatijd zelf aan als bakkerij?

Jong talent kan zich nog aanmelden voor de Talentenprijs en de Gouden Gard

Jong talent kan zich nog aanmelden voor de Talentenprijs en de Gouden Gard

Dit najaar, op 13 oktober, vindt de strijd om de Talentenprijs en de Gouden Gard plaats in het Miele Experience Center in Vianen. Er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar voor deze wedstrijden. Jong talenten kunnen zich aanmelden tot 1 juli op de website van de Gouden Gard.

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Rijswijk

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Rijswijk

Wat ga je doen?Ter uitbreiding van het huidige team komt er een functie van allround broodbakker bij. Deze is voor de lange termijn en voor 38 uur per week. In deze...

Vakantiemedewerker voor in het banket gezocht, omgeving Haaksbergen

Vakantiemedewerker voor in het banket gezocht, omgeving Haaksbergen

Wat ga je doen?Wij zijn op zoek naar een banketbakker voor de weken 26 tot ongeveer week 36. Je zal gaan werken op de afdeling nat gebak. Je komt in een moderne...

Medewerker Inpak/ Verdeel/ Vriezer in de Bollenstreek

Medewerker Inpak/ Verdeel/ Vriezer in de Bollenstreek

Wat ga je doen?Voor onze klant in de Bollenstreek (Zuid-Holland) zijn we per direct op zoek naar een medewerker die actief kan zijn op de afdeling inpak, verdeel...