Finale Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2020 gaat niet door

Brabantse worstenbroodje 2020_foto  PB Hans Elbers

Foto: Hans Elbers

Vanwege de coronacrisis gaat de finale van het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje niet door. Dat maakt de Stichting Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje bekend.

De finale was gepland voor 16 maart. Alle professionals, leerlingen van het vmbo en mbo, en thuisbakkers zouden naar De Rooi Pannen in Eindhoven komen om daar hun worstenbroddjes te bakken voor de jury. De dag erna moest de prijsuiteiking plaatsvinden. Vanwege de corona-uitbraak en de daarbij horende maatregelen besloot de organisatie de finale uit te stellen naar mei of juni.

Nu heeft de organisatie besloten dat de laatste ronde van de wedstrijd niet door te laten gaan. "Het coronavirus heeft de wereld in zijn macht. De laatste fase van de wedstrijd, het finale bakken en de prijsuitreiking kan geen doorgang meer vinden", staat er in de verklaring op de website te lezen. In 2021 is er weer een wedstrijd. Zelfs een feestelijke, de vijfentwintigste keer! Uiteraard hopen we op een record aantal deelnemers."

Dit waren de finalisten van 2020:

Professionals

  • Bakker Pim Waalwijk, bakker Ben van Haren
  • Echte Bakker van der Steen Made, bakker Jeroen van der Steen
  • Bakkerij Leon van Dongen Wagenberg, bakker Lars van Dongen (winnaar 2019)
  • BROODopMaat Tilburg, bakker Eric Kampfraath
  • Bakkerij Verba Sleeuwijk, bakker Karl Bouman
  • Bakkertje Deeg Heusden, bakker Giel Vermeulen
  • Bakkerij van de Mortel Someren, bakker Rick Slaats
  • Worstenbrood van Nagelkerke Oudenbosch, bakker Eline Nagelkerke
  • Bakkerij Jürgen van Dongen Terheijden, bakker Jürgen van Dongen
  • Bakkerij van der Kleij Breda, bakker Jordi van der Kleij

Leerlingen VMBO:

  • Kyra Moermans, Markland College
  • Jelle Brouwer, De Rooi Pannen
  • Giel Valkenaars, De Rooi Pannen
  • Ilse Nieuwkoop, Markland College
  • Joshua Mouthaan, Markland College

Studenten MBO:

  • Jana Mutsaars, Curio
  • Marco Vos, Curio
  • Thomas Merkx, Curio
  • Bram van Bree, Summa College
  • Iris Steuten, Summa College

Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje Thuisbakkers:

  • Jos Heerkens, Berlicum
  • Gerrit van Oorschot, Best
  • Hendrik Hulsman, Eindhoven
  • Margo van Hoof, Diessen
  • Renè van Dommelen, Elshout

 

Lees ook
Blijven klanten komen na corona?

Blijven klanten komen na corona?

Het ambacht heeft in coronatijd meer aanloop gehad, met vooral meer jonge klanten. Binnen de in-homemarkt, ofwel thuisconsumptie, is marktaandeel gewonnen ten opzichte van de supermarkt, volgens recente broodcijfers. Blijven die klanten naar de ambachtelijke bakker komen, als zij straks weer volle agenda’s hebben?

Energie

Energie

Het thema van dit nummer is ‘ovens en energie’. En waar dat eerste een helder en duidelijk woord is voor belangrijke machines in uw bakkerij, kent het tweede woord verschillende betekenissen. Daarom gaat deze editie van Bakkers in bedrijf deels over slimme keuzes op het gebied van energie(besparing).

Wie houdt de zaak draaiende als u het (even) niet kunt?

Wie houdt de zaak draaiende als u het (even) niet kunt?

Als bakker, ondernemer en werkgever werkt u met hart en ziel aan uw zaak. Bijspringen als een medewerker ziek is, op zondag de mail en administratie wegwerken: u doet het graag. Maar wat als u zelf plotseling ziek wordt, een tijdje niet goed in uw vel zit of om een andere reden geen vliegende keep kunt zijn?