Europain 2020; van de helden van nu tot de winkel van de toekomst

Naast het WK Boulangerie waar het Nederlands team streed om de titel, had Europain de (Nederlandse) bezoeker nog meer te bieden. Een overzicht.

Van winkelinrichting tot verpakkingen en producten; we zagen heel eerlijk gezegd niet echt veel vernieuwends. Maar we troffen wel wat mooie dingen en inspirerende ideeën aan.

(tekst gaat verder onder afbeeldingen)

europain showstuk China

Het showstuk van het team uit Taiwan.

Europain winkelinrichting

 

europain ijs

Natuurlijk ontbraken ook andere producten die hun weg naar de bakker vinden niet zoals koffie, pizza en ijs.

Op verschillende plekken gaven boulangers en patissiers demonstraties en presentaties. Veelal in het Frans, maar zolang ze hun handen lieten spreken, viel er toch genoeg op te steken.

(tekst gaat verder onder afbeeldingen)

  Europain suikertrekken

 

europain brood maken

Meel van een molen

Bijzonder in vergelijking met andere beurzen was de grote hoeveelheid ‘molens’ die hun eigen meel promoten. En een groot deel hiervan was – uiteraard zouden we bijna zeggen  – ook nog biologisch gecertificeerd. Daarnaast was er aandacht voor glutenvrij (onder meer in de vorm van Japanse rijstbloem) en zagen we 100 procent plantaardig gebak.

Europain vegetal

Europain lab

Studenten van Le Cordon Blue richtten op de beursvloer een winkel in zoals zij denken dat dat ‘de winkel van de toekomst’ vorm moet krijgen. Ze gebruikten mooie producten, gemaakt van goede ingrediënten, afbreekbare en recyclebare verpakkingen en een bestelsysteem zoals bijvoorbeeld fastfoodketens al kennen met een display bij de ingang waar je je keuze kunt aangeven en betalen. Alle producten waren voorzien van een eetbare QR-code waarmee de klant gelijk kan zien wat erin zit en hoeveel vezels en calorieën het bijvoorbeeld oplevert.

Europain lab

Naast patisserie serveerden de studenten van Le Cordon Blue ook sandwiches die eruit zagen als gebakjes. Een idee voor jouw zaak?

europain lab sandwich

 

europain lab sandwich 2

Dossiers
Meer over
Lees ook
François Brandt werd tien jaar geleden wereldkampioen

François Brandt werd tien jaar geleden wereldkampioen

Woensdag 10 maart 2010 werd François Brandt in Parijs uitgeroepen tot beste broodbakker ter wereld in de categorie sierstukken. Dit tien jarig jubileum laat zijn huidge werkgever het Bakery Institute niet ongemerkt voorbij gaan.

Europain 2020 - Van de helden van nu tot de winkel van de toekomst

Europain 2020 - Van de helden van nu tot de winkel van de toekomst

38230 bezoekers trokken langs de 452 exposanten die hun laatste vindingen presenteerden. Van winkelinrichting tot verpakkingen en producten. We zagen geen grote vernieuwingen, maar troffen wel mooie producten en inspirerende ideeën.

Hans Som neemt afscheid als coach

Hans Som neemt afscheid als coach

Het WK Boulangerie was het laatste WK als teamcoach voor Hans Som. “Dit is de vijfde keer dat ik mee doe en het is mooi geweest. Volgende keer sta ik hier als toeschouwer.” Maar zijn deur blijft altijd open staan voor jonge vakmensen. “Kennis moet je delen om het te kunnen vermenigvuldigen.”