Echte Bakker Timmer bakt de beste kerststol

WAGENINGEN - Echte Bakker Timmer bakt de beste kerststol van Nederland. De bakker, die over winkels in Gasselte, Gasselternijveen en Stadskanaal beschikt, won de competitie van alle Echte Bakkers. Van der Steen, De Echte Bakker uit Made, werd tweede en Theo Pastoor uit Tilburg eindigde op de derde plaats. Uit alle 23 finalisten werd Timmer tot winnaar verkozen.

  • Keuringen
  • De keuringen werden uitgevoerd door keurmeesters van het onafhankelijk Nederlands Bakkerij Centrum, samen met Nico Bloem, baktechnisch adviseur van meelleverancier Meneba, en Cees de Haan en Bouke Boonstra. Volgens de jury maakt de stol van Timmer het verschil in korsteigenschappen, waar smaak en eeteigenschappen al met uitmuntend werden beoordeeld. “Wij hebben dit jaar veel zeer smakelijke stollen mogen keuren”, stellen keurmeesters Nico Bloem en Bouke Boonstra. “De spijskwaliteit was in het algemeen goed tot zeer goed. Van grof tot fijn, maar bijna allemaal uitstekend van smaak en eeteigenschappen. Opvallend was daarbij dat er nog maar weinig bakkers gebruik maken van extra smaaktoevoegingen zoals rum.”
  • Trots

Albert en Lia Timmer zijn trots op hun zoon Paul die momenteel de bakkerij runt. “Paul is net als zijn vader een gepassioneerd bakker”, vertelt Lia Timmer. Paul heeft veel adviezen gevraagd van proefbakkers van grondstofleveranciers en deze heel goed kunnen vertalen naar zijn eigen bakproces. “En natuurlijk heb ik hem les gegeven,” vertelt Albert.

Lees ook
Bakkerij Franssen in Epen krijgt predicaat Hofleverancier

Bakkerij Franssen in Epen krijgt predicaat Hofleverancier

Ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van het bedrijf ontving Bakkerij Franssen in Epen zondag 15 mei het predicaat ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’. Gouverneur Roemer overhandigde de oorkonde aan eigenaars Jos en Miranda en hun dochter Tamara Hoogervorst.

Bakkers in de media - week 19

Bakkers in de media - week 19

Zorgen om graan, de liefde voor het bakkersvak en paniek over lokale lekkernij het appelsleetje. Wat verscheen er afgelopen week in de media over bakkersbranche?

Subsidie voor advies bij verduurzaming mkb-ondernemers

Subsidie voor advies bij verduurzaming mkb-ondernemers

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) komt met de Subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM) voor mkb-ondernemers die geen wettelijke plicht hebben tot energiebesparing maar er wel mee aan de slag willen. Met deze subsidie kunnen ze een adviseur in huren voor advies en ondersteuning bij de uitvoering van maatregelen.