Echte Bakker Timmer bakt de beste kerststol

11 december 2015

WAGENINGEN - Echte Bakker Timmer bakt de beste kerststol van Nederland. De bakker, die over winkels in Gasselte, Gasselternijveen en Stadskanaal beschikt, won de competitie van alle Echte Bakkers. Van der Steen, De Echte Bakker uit Made, werd tweede en Theo Pastoor uit Tilburg eindigde op de derde plaats. Uit alle 23 finalisten werd Timmer tot winnaar verkozen.

  • Keuringen
  • De keuringen werden uitgevoerd door keurmeesters van het onafhankelijk Nederlands Bakkerij Centrum, samen met Nico Bloem, baktechnisch adviseur van meelleverancier Meneba, en Cees de Haan en Bouke Boonstra. Volgens de jury maakt de stol van Timmer het verschil in korsteigenschappen, waar smaak en eeteigenschappen al met uitmuntend werden beoordeeld. “Wij hebben dit jaar veel zeer smakelijke stollen mogen keuren”, stellen keurmeesters Nico Bloem en Bouke Boonstra. “De spijskwaliteit was in het algemeen goed tot zeer goed. Van grof tot fijn, maar bijna allemaal uitstekend van smaak en eeteigenschappen. Opvallend was daarbij dat er nog maar weinig bakkers gebruik maken van extra smaaktoevoegingen zoals rum.”
  • Trots

Albert en Lia Timmer zijn trots op hun zoon Paul die momenteel de bakkerij runt. “Paul is net als zijn vader een gepassioneerd bakker”, vertelt Lia Timmer. Paul heeft veel adviezen gevraagd van proefbakkers van grondstofleveranciers en deze heel goed kunnen vertalen naar zijn eigen bakproces. “En natuurlijk heb ik hem les gegeven,” vertelt Albert.

Altijd op de hoogte blijven?