Eberhardjes nu landelijk verkrijgbaar

25 juli 2023 Redactie Bakkers in bedrijf Eberhardjes

Eberhardjes, de hartvormige koekjes vernoemd naar Eberhard van der Laan (oud-burgemeester van Amsterdam), zijn nu verkrijgbaar in heel Nederland. De makers werken hiervoor samen met QSTA, een online platform voor foodprofessionals.

Ineke Kuiper en Résalieke Vlieger ontwikkelden in 2018 het Eberhardje, hartvormige koekjes als eerbetoon aan de overleden oud-burgemeester Eberhard van der Laan. Het koekje was eerst alleen verkrijgbaar in de horeca en maakte in 2021 de omslag naar consumentenproduct. Eberhardjes staan symbool voor verbinding en de liefde voor Amsterdam. Het is een roomboterkoekje met een vleugje vanille voorzien van de drie banen en drie andreaskruisen van het stadswapen van Amsterdam en heeft het lokale keurmerk Amsterdam Made..

Eberhardjes

'Zorg goed voor onze stad en voor elkaar' is de boodschap die de Eberhardjes uitdragen. De nettowinst van de Eberhardjes gaat via Stichting Hart voor je stad naar verbindende initiatieven van Amsterdammers voor Amsterdammers. Oftewel: ‘Eet, koop of serveer het Eberhardje en je doet direct iets goeds voor onze hoofdstad’. Samen met ondernemers, bezoekers en bewoners wil Team Eberhardjes het succes van het Eberhardje de komende jaren doen groeien. Zo ontstaat er een duurzame inkomstenbron die bijdraagt aan een socialer en leefbaarder Amsterdam.

Landelijk verkrijgbaar

“We zijn verheugd om samen te werken met QSTA en zo de distributie van onze Eberhardjes naar retailers landelijk mogelijk te maken”, reageren Ineke en Résalieke. “Deze koekjes zijn niet alleen een heerlijke traktatie, maar ook een manier om de verbondenheid en liefde voor Amsterdam te delen. Hoe meer ondernemers de Eberhardjes verkopen, hoe groter het succes dat we met de stad kunnen delen.”

QSTA

QSTA heeft als missie om foodprofessionals te ondersteunen bij het realiseren van hun versambities en tegelijkertijd de voedselketen te optimaliseren. De landelijke distributie van de Eberhardjes is een belangrijke stap om dit te bereiken en biedt foodprofessionals de mogelijkheid om lokale, bijzondere en innovatieve producten aan te bieden aan hun klanten. “Wij zijn enthousiast over de samenwerking met Eberhardjes en de mogelijkheid om hun heerlijke koekjes landelijk beschikbaar te maken”zegt Rian Faaij, directeur van QSTA. “Dit past perfect bij onze missie om foodprofessionals te voorzien van lokale en bijzondere producten.”

Altijd op de hoogte blijven?