‘Eberhardjes’ voor verbintenis bij de koffie in Amsterdam

Bakkers in bedrijf_Eberhardje

Vanaf Bevrijdingsdag, heeft Amsterdam een eigen koekje: het Eberhardje, schrijft het AD. Een eerbetoon aan de overleden oud-burgemeester Eberhard van der Laan. Geïnspireerd door het saamhorigheidsgevoel dat er na diens overlijden vorig jaar heerste, wilde bedenkster Résalieke Vlieger graag iets doen met de boodschap 'zorg goed voor onze stad en voor elkaar' die de burgemeester Amsterdam kort voor zijn overlijden meegaf. Een deel van de opbrengst gaat dan ook naar de nieuwe Stichting 'Eberhard voor Amsterdam'.

De stichting heeft als doel het (mede)financieren van activiteiten gericht op het verbinden van mensen in Amsterdam. Het Eberhardje is een roomboterkoekje met een vleugje vanille, "heel lekker en moeilijk te weerstaan", aldus Vlieger. Aan het anti-obesitasbeleid van de Amsterdamse gemeenteraad had ze klaarblijkelijk geen boodschap; daarom kwam er geen Eberhard-tomaatje.

Bron: Foodlog

Lees ook
Initiatiefnemers Eberhardje brengen koekje op consumentenmarkt

Initiatiefnemers Eberhardje brengen koekje op consumentenmarkt

Het ‘Eberhardje’ wordt al twee jaar geserveerd in de Amsetrdamse horeca. Nu vinden de initiatiefnemers, Résalieke Vlieger en Ineke Kuiper, tijd voor de volgende stap. De consumentenmarkt.

Crowdfundingscampagne voor het Eberhardje

Crowdfundingscampagne voor het Eberhardje

Twee jaar geleden werd het Amsterdamse koekje het Eberhardje gelanceerd. Nu, december 2020, starten de makers een crowdfundingsactie om het koekje naar de consumentenmarkt te brengen. Ze willen 2021 positief starten door de boodschap ‘Zorg goed voor onze stad en voor elkaar’ met zoveel mogelijk mensen te delen.

De Koekfabriek gaat samenwerken met Anne&Max

De Koekfabriek gaat samenwerken met Anne&Max

De Koekfabriek en Anne&Max hebben de handen ineen geslagen. De 'koekies' van de sociale bakkerij De Koekfabriek zijn voortaan verkrijgbaar bij de filialen van de horecaonderneming Anne&Max.

Allround Bakker Waddeneilanden seizoen of lange termijn

Allround Bakker Waddeneilanden seizoen of lange termijn

Wat ga je doen?Je zal je bezighouden met de productie van dagverse brood en banketproducten. Zowel groot als kleinbrood wordt in een luxe assortiment aangeboden....

Allround bakker Terschelling

Allround bakker Terschelling

Wat ga je doen?In deze functie zal je allround functie zal je bezig zijn met reguliere bakkerswerkzaamheden op zowel brood als banket gebied. Daarnaast zal je ook...

Broodbakker omgeving Heerhugowaard

Broodbakker omgeving Heerhugowaard

Wat ga je doen?Aangekomen op je werk begin je eerst lekker met een verse koffie daarna ga je aan de bak. Je stelt je productielijn in, je weegt de grondstoffen en...