Dutch Pastry Team viert 25-jarig bestaan tijdens Dag van het Ambacht

11 december 2023 Redactie Bakkers in bedrijf Easyfairs
In 2024 bestaat het Dutch Pastry Team 25 jaar en dat vieren ze tijdens de Dag van Ambacht. Met de wedstrijden Dutch Pastry Award (DPA) en de Beste Bonbon van Nederland, verschillende demonstraties en een jubileumfeest. Organisator Easyfairs noemt het een van de hoogtepunten van de Dag van het Ambacht op 11 maart in Evenementenhal Gorinchem.

“Wij zijn als organisator van Bakkersvak- en IJs-Vak en de Dag van het Ambacht trots om deze gerenommeerde wedstrijden een mooi podium te kunnen geven”, zegt Corine Visser, Head of Event van Bakkersvak- en IJs-Vak. “Deze jubileumeditie belooft een feestelijke viering te worden waar vakmanschap en innovatie in de patisserie en chocolaterie samenkomen. We zijn vereerd om dit jubileum samen met Dutch Pastry Team te vieren en kijken uit naar een inspirerende dag vol hoogtepunten.”

Dutch Pastry Team

Het Dutch Pastry Team bestaat uit professionele en vakbekwame patissiers die het ambacht ‘patisserie’ verheffen tot kunst. Jaarlijks organiseert het team de vakwedstrijden ‘Dutch Pastry Award (DPA)’ en ‘De Beste Bonbon van Nederland’. Daarnaast nemen teamleden deel aan (internationale) wedstrijden, verzorgen zij demonstraties, delen kennis en inspiratie, ontwikkelen recepturen en mallen voor sponsoren en vakbladen. De ambitievolle leden doen dit geheel vrijwillig met gezamenlijke doelen; de bakkerijbranche in Nederland naar een hoger niveau tillen, (inter)nationaal de Nederlandse patisserie een hoogwaardige uitstraling geven en de jeugd/vakmensen enthousiasmeren voor verfijnde patisserie.

Beste BonBon van Nederland

Op de Dag van het Ambacht bewonder zijn de indrukwekkende showstukken en taarten van de DPA deelnemers te zien. Het ochtendprogramma staat in het teken van de Beste Bonbon van Nederland. Alle bonbons van de deelnemers , die hier vaak weken tot maanden aan werken, zijn te zien. Daarnaast kunnen bezoekers de bonbonmal ‘Crystal’ ontwikkeld door Kiki Suijkerbuijk en de eerder door het DPT ontwikkelde mallen aanschaffen. Ook wordt de door Joeri Vandekerkhove ontwikkelde nieuwe bonbonmal voor de Beste Bonbon van 2025 onthuld.

Demonstraties

Daarnaast geven twee gerenommeerde gastchefs demonstraties. Marike van Beurden neemt het podium van 12.30 tot 13.15 uur in met haar demonstratie over ‘Vegan in pastry’. Daarna deelt Alexandre Bourdeaux van 15.00 tot 16.00 uur zijn kennis ver ‘Vegan in confectionery’. Deze demonstraties belichten de nieuwste trends en innovaties in de patisserie en chocolaterie.

Dutch Pastry Award

En natuurlijk vindt de Dutch Pastry Award plaats waarvoor patissiers zich nog steeds kunnen inschrijven. Het thema van deze editie is CELEBRATION, vanwege het 25-jarig bestaan van het Dutch Pastry Team.
De middag staat in het teken van beoordelingen, prijsuitreikingen en een feestelijke sfeer. Om 16.45 uur wordt niet alleen de top 5 van de Beste BonBon van Nederland bekendgemaakt, maar ook de langverwachte Dutch Pastry Award. De speech ter ere van het 25-jarig bestaan van DPT, een eerbetoon aan sponsors, de uitreiking van de Jurgen Willems Award en de Social Media Prijs maken het programma op deze feestelijke dag compleet.

Jubileumfeest

Na de prijsuitreiking volgt een borrel in de foyer. Voor genodigden begint dan een bijzondere avond ter ere van 25 jaar Dutch Pastry Team, met speeches, toasts en de bekendmaking van 'ereleden'. Het evenement wordt afgesloten met een uitgebreid walking diner.

Dag van het Ambacht

De Dag van het Ambacht vindt plaats in Evenementenhal Gorinchem op 11 maart 2024 en wordt gefaciliteerd door team Bakkersvak- en IJs-Vak. Deze dag staat, zoals de naam als zegt, in het teken van het Ambacht. Met als thema vegan en allergenenvrij zijn er volop demonstraties, wedstrijden en proeverijen.

Altijd op de hoogte blijven?