Doneeractie voor Lunchroom, Banketbakkerij en IJsmakerij Botterweck

Overstroming geulpoort Valkenburg_Wikimedia

Foto: Romaine/Wikimedia

De overstromingen van half juli veroorzaakten veel schade in Valkenburg. Een van de getroffen ondernemers is Ferry Philippi van Lunchroom, Banketbakkerij en IJsmakerij Botterweck. Zijn verzekering keert niet uit. Daarom zijn de Vrienden van ijsmakerij Botterweck Valkenburg een doneeractie gestart.

Lunchroom, Banketbakkerij en IJsmakerij Botterweck is gelegen bij de Geulpoort in Valkenburg-centrum en staat bekend om het ijs, Limburgse vlaai en gebak. Tijdens de overstromingen kwam het pand deels onder water te staan. De schade is groot. In de dagen na de overstroming werd duidelijk dat er niets meer gered kon worden. Door het water en slip dat via de riolering en vervangputten omhoog kwam zijn onder andere alle ijsmachines, de bar, de tegels meer bruikbaar verklaard.

"Na dagen verdriet, ongeloof en machteloosheid is onze zaak gestript", staat er te lezen op de Facebookpagina van de salon." Alleen nog 3 tafels, de rest allemaal afgevoerd. Maar we hebben de hoop en energie om terug te komen. Alleen weten we niet wanneer! Maar we gaan ons stinkende best doen. Tot snel"

Doneeractie

30 juli volgde een nieuwe tegenslag. Die dag kreeg Ferry het bericht dat zijn verzekering de schade niet dekt. Daarom zijn de vrienden van Fer een doneeractie gestart en doen een oproep om te doneren. Het doel is om een bedrag van 50.000 euro op te halen. Op het moment van schrijven staat de teller met 210 donaties op € 11.010,00.

"Helpt u mee ?! Deze ijszaak/lunchroom/banketbakkerij mag niet verloren gaan!!!" Doneren kan via deze link

 

Dossiers
Lees ook
Bakker Piet houdt vast aan transparantie

Bakker Piet houdt vast aan transparantie

Een gloednieuwe bakkerij met lunchroom en vergaderfaciliteiten. Ronny en Esther van der Horst van Bakker Piet verhuisden van een kleine bakkerij in het dorp naar een nieuwe plek aan de rand van Elspeet. Bij de nieuwbouw gold als stelregel dat alles transparant moest zijn.

Servais Tielman opent patisseriezaak en ijssalon Smullies Maastricht

Servais Tielman opent patisseriezaak en ijssalon Smullies Maastricht

Servais Tielman van sterrenrestaurant Beluga Loves You opende 10 maart met zijn compagnons de patisseriezaak en ijssalon Smullies in Maastricht. In mei 2022 opent de tweede vestiging in de nieuwe Foodchurch in de Maastrichtse Boschstraat.

IJssmaak Dolce Sinfonica centraal op Gelato Day

IJssmaak Dolce Sinfonica centraal op Gelato Day

Europa viert op 24 maart voor de tiende keer Gelato Day. Deze dag staat er in heel Europa één ijssmaak centraal: Dolce Sinfonica (zoete symfonie). Dit is een initiatief van Artglace, de Europese branchevereniging voor ambachtelijk ijsbereiders.