Doneeractie voor Lunchroom, Banketbakkerij en IJsmakerij Botterweck

Overstroming geulpoort Valkenburg_Wikimedia

Foto: Romaine/Wikimedia

De overstromingen van half juli veroorzaakten veel schade in Valkenburg. Een van de getroffen ondernemers is Ferry Philippi van Lunchroom, Banketbakkerij en IJsmakerij Botterweck. Zijn verzekering keert niet uit. Daarom zijn de Vrienden van ijsmakerij Botterweck Valkenburg een doneeractie gestart.

Lunchroom, Banketbakkerij en IJsmakerij Botterweck is gelegen bij de Geulpoort in Valkenburg-centrum en staat bekend om het ijs, Limburgse vlaai en gebak. Tijdens de overstromingen kwam het pand deels onder water te staan. De schade is groot. In de dagen na de overstroming werd duidelijk dat er niets meer gered kon worden. Door het water en slip dat via de riolering en vervangputten omhoog kwam zijn onder andere alle ijsmachines, de bar, de tegels meer bruikbaar verklaard.

"Na dagen verdriet, ongeloof en machteloosheid is onze zaak gestript", staat er te lezen op de Facebookpagina van de salon." Alleen nog 3 tafels, de rest allemaal afgevoerd. Maar we hebben de hoop en energie om terug te komen. Alleen weten we niet wanneer! Maar we gaan ons stinkende best doen. Tot snel"

Doneeractie

30 juli volgde een nieuwe tegenslag. Die dag kreeg Ferry het bericht dat zijn verzekering de schade niet dekt. Daarom zijn de vrienden van Fer een doneeractie gestart en doen een oproep om te doneren. Het doel is om een bedrag van 50.000 euro op te halen. Op het moment van schrijven staat de teller met 210 donaties op € 11.010,00.

"Helpt u mee ?! Deze ijszaak/lunchroom/banketbakkerij mag niet verloren gaan!!!" Doneren kan via deze link

 

Dossiers
Lees ook
Kleine stap naar ambachtelijk ijs

Kleine stap naar ambachtelijk ijs

Van ambachtelijk brood en banket bakken is de stap naar ambachtelijk ijs draaien snel en eenvoudig te zetten. Zeker met een professionele partner die alles in huis heeft: van ijsmachines, klimaattechniek, koel- en vriescellen en trainingen tot de totale aankleding van ijssalons. En niet te vergeten al het onderhoud. Dit is stop-shopping in optima forma....

Nieuw magazine: Vakblad IJs digitaal

Nieuw magazine: Vakblad IJs digitaal

De ijsbranche zit in de lift. Zelfs in deze moeilijke tijden openen nieuwe ijssalons, zitten opleidingen vol en zetten mooie initiatieven zoals de Stichting Nederlandse IJsbereidingssector (NL IJs) door. De Vereniging Ambachtelijk IJscentrum timmert weer nadrukkelijker aan de weg en commerciële partners staan klaar om de branche verder te helpen....

Bekendmaking IJssalon van het Jaar op 1 april

Bekendmaking IJssalon van het Jaar op 1 april

Op donderdag 1 april om 15.00 maakt presentatrice Mascha de Rooij de winnaar van de titel IJssalon van het jaar bekend. Dit gebeurt live vanuit de Next Level-foyer in Evenementenhal Gorinchem en is via een livestream te volgen. Vanwege de voortdurende coronapandemie is óók het jaartal 2021 aan de titel toegevoegd.