20 maart vindt de derde editie van de World Flour Day plaats. Het wereldwijde evenement wordt georganiseerd door het FlourWorld Museum in Wittenburg om stil te staan bij het belang van meel voor de voedselketen. Dit jaar is het motto: “Flour and People – Flour means the world to us”. 

“We willen molenaars, bakkers, banketbakkers en pastamakers aanmoedigen om mensen te vertellen wat dit basisvoedsel voor hen persoonlijk betekent”, vertelt initiatiefnemer Carsten Blum. Op wordflourday.com worden verhalen van mensen in deze branches verzameld om te laten zien wat voor belangrijke rol meel wereldwijd speelt. “Ook dit jaar roepen we iedereen op om World Flour Day te vieren en op creatieve manieren deel te nemen”, aldus Blum.

Door gezamenlijke bakevenementen wordt gevierd hoe meel mensen over de hele wereld verbindt. Op 20 maart presenteert het FlourWorld Museum tijdens een online viering een speciale zak meel die het motto van World Flour Day 2022 onder de aandacht brengt. Deze krijgt een ereplaats in het museum.

Altijd op de hoogte blijven?