Demonstratie met Créateurs de Desserts

Createur de desserts

Op dinsdag 22 oktober geeft VABA St-Aubertuscentrum een exclusieve demonstratie met Créateurs de Desserts in het Belgische Brugge.

Sammy Bossu, Niek Bossaert en Tanguy Coelis zullen die dag verschillende demo’s laten zien in Bakkerijschool Ter Groene Poorte, Spoorwegstraat 14, 8200 Brugge. De demonstratie ‘Toegankelijk en rationeel gebak’ wordt afgesloten met een Meet & Greet in Bistro Ter Groene Poorte.

Createur de desserts

Créateurs de desserts is een vakvereniging van zelfstandige, gemotiveerde ambachtslui die hun beroep op een originele, creatieve  manier willen promoten. Ze willen de kennis, technieken en toepassingen verspreiden, uitwisselen en ter beschikking stellen van iedereen die hetzelfde nastreeft: gedrevenheid en creativiteit. Hun grootste doel is grootste doel het promoten van het beroep van ambachtelijke brood- en banketbakker. De groepering heeft veertien leden, onder wie ook Robèrt van Beckhoven.

Voor meer informatie over de demonstratie in Brugge kan contact worden opgenomen met Hans D’heer, 050 40 30 20 - 0499 33 93 33 - hans.dheer@tergroenepoorte.be

Createur de desserts

Dossiers
Lees ook
Everyone Can Bake

Everyone Can Bake

De veelgeprezen patissier Dominique Ansel deelt in dit boek zijn waterdichte recepten voor taarten, cakes, jam, botercrème en meer ‘bouwstenen’ om te mixen in je eigen creaties. De componenten kunnen op verschillende manieren worden gebruikt; van bodems tot koekjes en crumbles. Ansel deelt deze recepten voor het eerst.

Showstukken afgestudeerde patissiers in etalage van Patisserie De Rouw

Showstukken afgestudeerde patissiers in etalage van Patisserie De Rouw

Vanwege de coronamaatregelen ging de eindpresentatie van de afgestudeerde patissiers van het Summa College in Eindhoven niet door. Dankzij Arthur en Doris de Rouw zijn de showstukken van vijf van deze eindexamenstudenten toch te bewonderen. In de etalage van patisserie De Rouw staan de chocolade showstukken waar de vijf studenten maanden mee bezig zijn...

Patissier Frank Haasnoot start webshop

Patissier Frank Haasnoot start webshop

Patissier Frank Haasnoot is wereldwijd bekend. Hij werkte zo'n negen jaar in het buitenland en geeft masterclasses over de hele wereld. Nu zit hij vanwege de coronacrisis thuis. Om toch bezig te zijn heeft hij een webshop opgezet.

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Rijswijk

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Rijswijk

Wat ga je doen?Ter uitbreiding van het huidige team komt er een functie van allround broodbakker bij. Deze is voor de lange termijn en voor 38 uur per week. In deze...

Vakantiemedewerker voor in het banket gezocht, omgeving Haaksbergen

Vakantiemedewerker voor in het banket gezocht, omgeving Haaksbergen

Wat ga je doen?Wij zijn op zoek naar een banketbakker voor de weken 26 tot ongeveer week 36. Je zal gaan werken op de afdeling nat gebak. Je komt in een moderne...

Medewerker Inpak/ Verdeel/ Vriezer in de Bollenstreek

Medewerker Inpak/ Verdeel/ Vriezer in de Bollenstreek

Wat ga je doen?Voor onze klant in de Bollenstreek (Zuid-Holland) zijn we per direct op zoek naar een medewerker die actief kan zijn op de afdeling inpak, verdeel...