De Bakker van Hoorn officieel geopend

HOORN - De Bakker van Hoorn opende zaterdag 31 oktober haar deuren. De winkelbakkerij die vanuit het Bakery Market concept werd ontwikkeld, is gevestigd in het centrum van Hoorn, waar zij een assortiment van ambachtelijke dagverse (desem)producten zullen produceren. Samen met de eigenaresse Jantien pronk heeft TenBa, na het eerste contact op de Bakkersvak, de bakkerij ontwikkeld. De filosofie van het Bakery Market concept: zoveel mogelijk bakkerij ambacht in het zicht van de klant laten plaatsvinden. En dit is optimaal geslaagd, vinden TenBa en Pronk.

  • Historisch pand
  • De bakkerij is gevestigd in een historisch pand. De oude tegelvloer is behouden en in overleg met de aannemer en installateurs zijn de machine aansluitingen gerealiseerd door zoveel mogelijk met de bestaande situatie en mogelijkheden van het pand rekening te houden. Met de ontwikkeling van de winkelbakkerij is ook rekening gehouden met het feit dat de winkel voldoende ruimte moet bieden voor de kleinschalige horeca. “Iedereen kan vanuit de gezellige winkel een kijkje nemen in mijn bakkerij”, stelt Pronk. “Mijn kernwaardes eenvoud, opmerkelijk en trotsmanschap, waren mijn uitgangspunten bij alle keuzes voor deze winkelbakkerij”, vervolgt Pronk. Pronk heeft de samenwerking met TenBa als positief ervaren. “Ik vond het fijn dat ik als jonge onderneemster met een kleine bakkerij ook serieus werd genomen
Lees ook
Coronamaatregelen vanaf 13 november

Coronamaatregelen vanaf 13 november

Vanwege de oplopende coronacijfers kondigde het kabinet vrijdagavond 12 november nieuwe maatregelen af die de dag erna direct in gingen. Het doel is om het aantal besmettingen "met een harde klap" omlaag te brengen. Dit zijn de meest relevante regels voor de slager, bakker, vishandel en slijter.

Banketbakkerij Verspeek blij met kwaliteitsapparatuur

Banketbakkerij Verspeek blij met kwaliteitsapparatuur

banketbakker Vincent Verspeek uit Utrecht biedt klanten die tussen de middag een belegd broodje komen halen iets extra’s: verse sinaasappelsap. Hij kocht daarvoor een Zummo sinaasappelpers bij Woertman, en die bevalt uitstekend. Ook de Sanomat slagroommachine die hij afnam bij Woertman is de investering dubbel en dwars waard. “Een winnend elftal moet...

Produceren, verrassen en ondernemen – vier tips voor bakkers

Produceren, verrassen en ondernemen – vier tips voor bakkers

Lukt het nog om alles zelf te maken met het groeiende personeelstekort? Heb je al genoeg ideeën voor het komende feestdagenseizoen? Bakkers kunnen in deze tijd wel wat hulp gebruiken, dachten ze bij Bakeplus. Het open huis kon niet doorgaan, een verrassingsbox voor bakkers kwam ervoor in de plaats. Met veel tips.