Passie voor desem

passie voor desem cover

Bakken met desem is voor Anita Sumer een manier van leven geworden. Dit boek verscheen oorspronkelijk in het Sloveens in 2017 en won twee Gourmand World Cookbook Awards. Inmiddels is het boek vertaald in het Duits, Frans, Engels en Nederlands.

Naast de 45 recepten vind je een uitgebreide inleiding over hoe je het deeg opstart en verder verwerkt, wat er fout kan gaan en waarmee je het kunt combineren. Ze geeft uitleg over graansoorten, meel en desem zelf. Mengen, autolyse, kneden, rijzen: het komt allemaal aan bod, zodat je je eigen desem kunt maken. Daarna volgt een heel aantal recepten voor verschillende broden met je eigen desem. Bovendien maakt Anita niet alleen brood met het desemdeeg, maar ook zout en zoet gebak als pizza, kruidenbrood, bananenbrood, donuts, brioche en koffiekoeken.

Geen boek voor de ervaren desembakker (hoewel er misschien wel een recept tussen zit dat je eens wilt proberen), maar wel voor de beginnende desembakker of diegenen die het overwegen.

Volg net als 84.000 anderen Anita Sumak ook op instagram: @sourdough_mania

Dossiers
Lees ook
Recept: Tropical Summer

Recept: Tropical Summer

Dit product heb ik ontworpen voor het internationaal online-event ‘Masters of Pastry’ van onze sponsor Zeelandia. Mijn onderwerp was texturen. Graag deel ik dit recept, enigszins aangepast, met jullie.

Tijdwinst – Elke dag om 15.00 uur klaar

Tijdwinst – Elke dag om 15.00 uur klaar

In het boek Tijdwinst – Elke dag om 15.00 uur klaar geeft Björn Deusings praktische tips over time management en slimmer werken. Hij belooft hogere productiviteit, meer rust en een zes-urige werkdag.

Alles over ijsbereiding in -12°C Gelato

Alles over ijsbereiding in -12°C Gelato

Binnenkort verschijnt er een nieuw boek over ijsbereiden, -12°C Gelato van Bas van Haaren en Nils Hendrikse. Het boek biedt een schat aan informatie voor de professionele ijsbereider, met techniek, recepten en de mooiste desserts.