Samenwerking Bio Bakkerij De Trog en CSM Ingredients

Waldkorn Bio Desem-broodjes

Bio Bakkerij De Trog en CSM Ingredients brengen samen vier biologische Waldkorn afbakbroodjes op de markt. Pavés, bolletjes, breekbrood en een baguette. Bio Bakkerij De Trog vermarkt de producten en legt daarbij de focus op biospeciaalzaken.

Waldkorn, een merk van CSM Ingredients, signaleert dat de vraag naar biologisch toeneemt. Daarom ontwikkelden ze samen met Bio Bakkerij De Trog de nieuwe afbakbroodjes. De pavés, zachte bolletjes, breekbrood en baguette zijn gemaakt met desem, biologisch en vegan.

Bio Bakkerij De Trog gebruikt alleen biologische grondstoffen en past ambachtelijke bakprocédés toe. De bakkerij heeft een eigen desemcultuur, waardoor het brood extra smaak en alle tijd krijgt om te rijzen. Het langere bakproces, het gebruik van natuurlijke producten en de toevoeging van steengemalen volkorenmeel geven de nieuwe Waldkorn-broodjes een biolabel en eigenheid in smaak. De vier varianten van Waldkorn bio Desem zijn verpakt in een zuurstofarme verpakking, waardoor ze lang houdbaar zijn.

Dossiers
Lees ook
Nog nooit zoveel overheidssteun aan biologische sector

Nog nooit zoveel overheidssteun aan biologische sector

De Tweede Kamer neemt vier moties aan ter bevordering van biologische landbouw en voeding. Op 25 mei kreeg de motie van D66 en CDA voor een ‘supermarkten convenant’ steun vanuit de ruime meerderheid. De Kamer steunt ook voorstellen om biologische landbouw en bloembollenteelt aantrekkelijker te maken.

Passie voor desem

Passie voor desem

Bakken met desem is voor Anita Sumer een manier van leven geworden. Dit boek verscheen oorspronkelijk in het Sloveens in 2017 en won twee Gourmand World Cookbook Awards. Inmiddels is het boek vertaald in het Duits, Frans, Engels en Nederlands.

Desembrood met ­stabiele kwaliteit

Desembrood met ­stabiele kwaliteit

Vorig jaar trad het nieuwe Warenwetbesluit Meel en brood in werking. Hoewel bakkers tot 1 juli 2022 de tijd hebben om eraan te voldoen, is het slim er vast mee te beginnen. Zo dacht ook bakker Patrick Pijpers: Met O-tentic Tradizione van Puratos maakt hij heerlijk desembrood dat voldoet aan de nieuwe regels. “Sinds vorig jaar is de verkoop van desembrood...