De Bakatlas

Bakatlas Rutger van de Broek

Overal ter wereld wordt gebakken en landen hebben allemaal hun eigen specialiteiten. In het nieuwe boek ‘De Bakatlas’ zijn meer dan 150 recepten verzameld van over de hele wereld. Van de Oostenrijkse Apfelstrudel tot de Portugese pastéis de nata en van de Indonesische pandancake tot aan de Amerikaanse devil’s foodcake.

In De Bakatlas laat Rutger van den Broek, in 2013 de eerste winnaar van Heel Holland Bakt, zien hoe je dit allemaal zelf bakt. Van koekjes, taarten en cakes tot aan brood(jes) en desserts. Van den Broek schreef sinds 2013 al tien bakboeken, waaronder de Koekjesbijbel en de Bakbijbel. Van boeken voor beginners (Het makkelijke bakboek) tot gevorderden (Masterclass Cakes), en voor oud en jong (’t Verrukkelijke Kinderbakboek).

Ook heeft Van den Broek sinds 2016 een eigen bakblog (rutgerbakt.nl), waarop hij zijn bakinspiratie deelt en mensen motiveert om te gaan bakken. Hij ontwikkelt recepten (ook in opdracht), geeft regelmatig bakworkshops en -demonstraties en jureert hij bij diverse bakwedstrijden.

 

Dossiers
Lees ook
Recept: Tropical Summer

Recept: Tropical Summer

Dit product heb ik ontworpen voor het internationaal online-event ‘Masters of Pastry’ van onze sponsor Zeelandia. Mijn onderwerp was texturen. Graag deel ik dit recept, enigszins aangepast, met jullie.

Tijdwinst – Elke dag om 15.00 uur klaar

Tijdwinst – Elke dag om 15.00 uur klaar

In het boek Tijdwinst – Elke dag om 15.00 uur klaar geeft Björn Deusings praktische tips over time management en slimmer werken. Hij belooft hogere productiviteit, meer rust en een zes-urige werkdag.

Alles over ijsbereiding in -12°C Gelato

Alles over ijsbereiding in -12°C Gelato

Binnenkort verschijnt er een nieuw boek over ijsbereiden, -12°C Gelato van Bas van Haaren en Nils Hendrikse. Het boek biedt een schat aan informatie voor de professionele ijsbereider, met techniek, recepten en de mooiste desserts.