De Bakatlas

18 januari 2022 Redactie Bakkers in bedrijf

Overal ter wereld wordt gebakken en landen hebben allemaal hun eigen specialiteiten. In het nieuwe boek ‘De Bakatlas’ zijn meer dan 150 recepten verzameld van over de hele wereld. Van de Oostenrijkse Apfelstrudel tot de Portugese pastéis de nata en van de Indonesische pandancake tot aan de Amerikaanse devil’s foodcake.

In De Bakatlas laat Rutger van den Broek, in 2013 de eerste winnaar van Heel Holland Bakt, zien hoe je dit allemaal zelf bakt. Van koekjes, taarten en cakes tot aan brood(jes) en desserts. Van den Broek schreef sinds 2013 al tien bakboeken, waaronder de Koekjesbijbel en de Bakbijbel. Van boeken voor beginners (Het makkelijke bakboek) tot gevorderden (Masterclass Cakes), en voor oud en jong (’t Verrukkelijke Kinderbakboek).

Ook heeft Van den Broek sinds 2016 een eigen bakblog (rutgerbakt.nl), waarop hij zijn bakinspiratie deelt en mensen motiveert om te gaan bakken. Hij ontwikkelt recepten (ook in opdracht), geeft regelmatig bakworkshops en -demonstraties en jureert hij bij diverse bakwedstrijden.

 

Altijd op de hoogte blijven?