Corona-update: de laatste voorschriften voor bakkers met horecafunctie

19 augustus 2020

Beeld: Pixabay

In de persconferentie van 18 augustus gaf Rutte aan dat de horeca de regels goed naleeft. Tegelijkertijd is corona verre van onder controle in Nederland. Het blijft dus belangrijk dat iedereen zich hier aan blijft houden. Hieronder de laatste voorschriften voor bakkers met een lunchroom of terras van het NBOV.

Algemeen

Er geldt geen maximum aantal klanten meer, mits de gasten 1,5 meter afstand tot elkaar kunnen bewaren. De regel van 1,5 meter geldt niet voor klanten uit hetzelfde huishouden, jongeren tot 18 jaar onder elkaar en hulpbehoevenden en hun begeleiders. Het is verplicht een controlegesprek aan te gaan met gasten over de gezondheid, specifiek verkoudheid of koorts. Daarnaast is het per 10 augustus opnieuw verplicht om de volledige naam en telefoonnummer van gasten te registeren. Als het gezelschap uit meerdere huishoudens bestaat, moeten de huishoudens op aparte formulieren staan. Op deze pagina kunnen leden van de NBOV een registratieformulier downloaden om het noteren van de contactgegevens te vergemakkelijken. Tot slot blijft gelden dat de hygiënemaatregelen van het RIVM van belang blijven en contactloos betalen en looplijnen aangeraden worden.

 Zitplaatsen binnen

Alle gasten moeten een vaste zitplaats hebben. Staplaatsen zijn niet meer toegestaan. Het wordt aangeraden om tafels, stoelen en menukaarten te reinigen na het vertrek van de gasten.

 Zitplaatsen buiten

Buiten gelden dezelfde regels als binnen: gasten moeten een vaste zitplaats hebben en aangeraakte voorwerpen moeten schoongemaakt worden. Buiten is het echter onder voorwaarden toegestaan om zogenaamde kuchschermen te plaatsen als alternatief voor de 1,5-meter-regel. De voorwaarden zijn hier te vinden. Dit geldt niet voor de 1,5 meter tussen gasten die aan één tafel zitten.

 Bron: NBOV

Altijd op de hoogte blijven?