Boulanger-student Damon van den Berg bereid zich voor op EuroSkills

14 augustus 2023 Redactie Bakkers in bedrijf WorldSkills Netherlands

Student Damon van den Berg (20) werd Nederlands Kampioen Boulanger bij Skills Heroes. In september gaat hij voor Europees goud tijdens EuroSkills 2023 in Gdańsk. Hij wordt daarbij gesteund door de Vereniging de Meesters en begeleid door Meester Boulanger Hiljo Hillebrand. Damon: “Ik ga voor de winst. Met minder neem ik geen genoegen.”

Damon droomt al sinds zijn vijftiende over zijn deelname aan EuroSkills. Dit jaar is het eindelijk zover: hij mag Nederland vertegenwoordigen in de categorie Boulanger. Van dinsdag 5 tot en met zaterdag 9 september neemt hij het binnen Team Netherlands op tegen studenten uit heel Europa. 

Damon wordt bij zijn deelname ondersteund door de Vereniging de Meesters. Meester Boulanger Hiljo Hillebrand en docent Mark Wills begeleiden hem in de aanloop van de wedstrijd. In de bakkerij van het Summa College is Damon druk bezig met zijn voorbereidingen. “Ik werk aan mijn receptuur, om de smaken zo goed mogelijk tot hun recht te laten komen. Ik wil mijn visitekaartje afgeven. De druk is hoog, ik zal in augustus minimaal 280 uur met experts uit het bedrijfsleven en het onderwijs trainen. Maar ik weet waar ik het voor doe”, lacht hij. 

WorldSkills Netherlands

Stichting WorldSkills Netherlands zet zich in voor de promotie van het beroepsonderwijs onder jongeren. Ze inspireren jongeren van het vmbo en mbo om na te denken over hun toekomst en dagen hen uit het beste uit zichzelf te halen. De visie van WorldSkills is om jongeren te inspireren en te motiveren voor beroepsonderwijs en vakmanschap. Vakwedstrijden staan hierbij centraal. Deze worden in samenwerking met partners georganiseerd op scholen of op beroepsevenementen. Vereniging de Meesters steunt het initiatief en noemt Damon van den Berg een voorbeeld voor jong talent in Nederland. 

Altijd op de hoogte blijven?