Biscuiterie Seghers neemt Euro Pâtisserie over

Biscuiterie Seghers

Biscuiterie Seghers uit Temse (België) neemt het Nederlandse Euro Pâtisserie uit Twello over. Beide bedrijven maken gebak voor de huismerken van grote retailers. De aandelen van Euro Pâtisserie komen voor 100 procent in handen van Biscuiterie Seghers.

Met de overname wil Biscuiterie Seghers het afzetgebied vergroten. Biscuiterie Seghers zet zijn producten af in ruim 15, voornamelijk Europese landen. Euro Pâtisserie levert aan 40 landen, met name in Engeland en Duitsland. Zowel Biscuiterie Seghers als Euro Pâtisserie zijn in de jaren '60 gestart als familiebedrijven.

Biscuiterie Seghers en Euro Pâtisserie zijn samen goed voor een jaaromzet van ruim 85 miljoen euro. Met de overname moet tegen 2020 de omzet 100 miljoen worden. De nieuwe groep heeft 70 medewerkers in België en 250 in Nederland. Alle medewerkers kunnen in dienst blijven.

De broers Joris en Pascal Seghers nemen de dagelijkse leiding van de nieuwe groep op zich. De directeur van Euro Pâtisserie Frits Veldwijk blijft nog enkele jaren werkzaam bij de groep om mee te helpen om de koerste bepalen. De naam Euro Pâtisserie blijft ook bestaan.

Biscuiterie Seghers produceert in Temse op 5 productielijnen verschillende soorten industrieel gebak, zoals mergpijpjes, kokosrotsjes, mini swiss rolls, swiss rolls en taarten. Euro Pâtisserie maakt in Apeldoorn en Spijkenisse op 15 productielijnen vooral roomboter bladerdeegkoekjes, roomboter koekjes en kleine margarinekoekjes. De productielijnen blijven na de overname op dezelfde locaties behouden.

 

Dossiers
Lees ook
La Boulangerie Traditionnelle Marrakech brengt culturen samen

La Boulangerie Traditionnelle Marrakech brengt culturen samen

Het was altijd de grote wens van broodbakker Fariss Berkane om de traditionele Nederlandse (banket)bakkerij met de Marokkaanse te combineren in één modern bedrijf. Acht jaar geleden is hij samen met zijn compagnon en neef Chahid el Hannouti La Boulangerie Traditionnelle Marrakech gestart in Amsterdam-Osdorp.

Patisserie Nijtmans gaat voor Frans interieur

Patisserie Nijtmans gaat voor Frans interieur

Ruim zes jaar na de opening in februari 2015 heeft Patisserie Nijtmans in Amersfoort het interieur van de bescheiden winkel aan de Arnhemseweg volledig vernieuwd. De winkel, eerder in bruintinten, heeft nu de zachte uitstraling van wit marmer en lindegroen hout. “Het was tijd”, vinden eigenaren Marco en Karin Nijtmans. “Onze gebakjes verdienden een...

‘Ik krijg veel vrijheid’

‘Ik krijg veel vrijheid’

Merle van ’t Oever (19) heeft net haar opleiding afgerond, werkt bij de Stadsbakker in Zwolle en wil ooit haar eigen zaak starten. “Over vijf jaar ben ik rond de 25, dat vind ik wel een mooie leeftijd om mijn eigen patisserie te hebben.”