Biscuiterie Seghers neemt Euro Pâtisserie over

Biscuiterie Seghers

Biscuiterie Seghers uit Temse (België) neemt het Nederlandse Euro Pâtisserie uit Twello over. Beide bedrijven maken gebak voor de huismerken van grote retailers. De aandelen van Euro Pâtisserie komen voor 100 procent in handen van Biscuiterie Seghers.

Met de overname wil Biscuiterie Seghers het afzetgebied vergroten. Biscuiterie Seghers zet zijn producten af in ruim 15, voornamelijk Europese landen. Euro Pâtisserie levert aan 40 landen, met name in Engeland en Duitsland. Zowel Biscuiterie Seghers als Euro Pâtisserie zijn in de jaren '60 gestart als familiebedrijven.

Biscuiterie Seghers en Euro Pâtisserie zijn samen goed voor een jaaromzet van ruim 85 miljoen euro. Met de overname moet tegen 2020 de omzet 100 miljoen worden. De nieuwe groep heeft 70 medewerkers in België en 250 in Nederland. Alle medewerkers kunnen in dienst blijven.

De broers Joris en Pascal Seghers nemen de dagelijkse leiding van de nieuwe groep op zich. De directeur van Euro Pâtisserie Frits Veldwijk blijft nog enkele jaren werkzaam bij de groep om mee te helpen om de koerste bepalen. De naam Euro Pâtisserie blijft ook bestaan.

Biscuiterie Seghers produceert in Temse op 5 productielijnen verschillende soorten industrieel gebak, zoals mergpijpjes, kokosrotsjes, mini swiss rolls, swiss rolls en taarten. Euro Pâtisserie maakt in Apeldoorn en Spijkenisse op 15 productielijnen vooral roomboter bladerdeegkoekjes, roomboter koekjes en kleine margarinekoekjes. De productielijnen blijven na de overname op dezelfde locaties behouden.

 

Dossiers
Lees ook
Pretzelbrownie-karameltaart wint taartbakwedstrijd Hema

Pretzelbrownie-karameltaart wint taartbakwedstrijd Hema

Vanwege 95-jarig bestaan organiseerde Hema een taartbakwedstrijd. De jury koos voor de pretzelbrownie-karameltaart van Anne-Michelle als winnaar. Op 23 oktober kan iedereen de taart komen proeven.

1-2-3 Patisserie: De kortste weg naar eigentijds gebak met Debic en Bakeplus

1-2-3 Patisserie: De kortste weg naar eigentijds gebak met Debic en Bakeplus

Eigentijdse patisserie is gebak met een moderne uitstraling, meer texturen en meer smaak. De vraag ernaar wordt steeds groter. Daarom helpt Debic je, samen met Bakeplus, graag een selectie trendy patisserie te ontwikkelen. Met behulp van ons 1-2-3 patisserieconcept kun je eenvoudig aan de slag met het uitbreiden van je bestaande assortiment.

Duurzame droom van Trash’ure Taarten wordt werkelijkheid

Duurzame droom van Trash’ure Taarten wordt werkelijkheid

Een ‘tiptop-worteltaart’ van de worteltopjes en -puntjes die anders in de container zouden verdwijnen. Een code-roodfruittaart van geredde frambozen. Het gebak van Trash’ure Taarten is gemaakt van producten die anders worden weggegooid. De afnemers van deze taarten, voornamelijk bedrijven en organisaties, dragen zo op een leuke manier een steentje bij...