Bakkersvak 2016: groots en internationaal

ROSMALEN - Op 6 en 7 maart vindt vakbeurs Bakkersvak alweer voor de vijfde keer plaats in Autotron Rosmalen. Sinds 2011 is Bakkersvak een feit en het evenement is uitgegroeid tot de enige vakbeurs in Nederland voor de ambachtelijke bakkerijsector. Vanwege het jubileum pakt Bakkersvak dit jaar extra groots uit. Er is een speciaal jubileumprogramma geïnspireerd op het vijfjarig bestaan met een internationaal tintje.

Markt

Bakkersvak is dit jaar groter dan ooit. Met het snelle uitverkopen van het oorspronkelijke Expodome en de grote belangstelling voor deze speciale jubileumeditie, kon een uitbreiding naar het Eventron niet uitblijven. Zo’n 3.444m2 is erbij gekomen op de al bestaande 6.458m2. De twee hallen worden verbonden door de centrale entree die dit jaar is omgetoverd tot een echte markt, waar verrassende producten kunnen worden geproefd.

Patisserie uit diverse landen

De leden van het Nederlands Patisserie Team zetten hun demonstraties, ofwel het product, een grondstof, smaak of uitstraling in het teken van één specifiek land. Het komt allemaal voorbij: bonbons geïnspireerd op Koeweit, technieken die in het Verre Oosten worden gebruikt voor een dessert op bord, de Franse klassiekers en het dessert wordt gemaakt met inspiratie uit Italië. Natuurlijk wordt Nederland niet overgeslagen: bezoekers worden geïnspireerd met alles wat met kruiden en specerijen te maken heeft.

Wereldbroden

De afgelopen jaren heeft het BoulangerieTeam aan vele internationale wedstrijden meegedaan. In wisselende teams zijn de nodige successen behaald met 2015 als absoluut hoogtepunt, waarbij drie keer een gouden medaille en één keer een zilveren medaille werd veroverd op internationale vakwedstrijden. Bij deze wedstrijden zijn de teamleden in aanraking gekomen met uiteenlopende broden en viennoiserie van over de hele wereld. Een selectie van deze wereldse broden is te zien op Bakkersvak. De showtafels van beide teams zijn geïnspireerd door het vijfjarig bestaan van Bakkersvak.

Brood moet reizen

In samenwerking met hoofdmediapartner Bakkers in bedrijf kunnen bezoekers op Bakkersvak op reis met ‘Brood moet reizen’. Bezoek daartoe de speciale hoek op de beurs, ga langs bij de stand van Bakkers in bedrijf (D1009) en maak kans op deelname aan een internationale inspiratiereis. Door aan te geven welke land je nog eens zou willen bezoeken voor inspiratie, wat je er hoopt te ontdekken en hoe je dat wilt vertalen in je eigen bedrijf. Op de beursvloer wordt een expositie ingericht met producten en sfeerbeelden die typerend zijn voor dat land. Je kunt hier inspiratie opdoen uit verschillende landen en gebruiken voor je eigen onderneming.

Verdieping

Op Bakkersvak vinden ook mini-workshops plaats op het gebied van financiën, grondstoffen, storytelling en ambachtelijk produceren, georganiseerd door de partijen achter het project Ambacht & Business. Dat is een trainingsprogramma, samengesteld door FrieslandCampina, Stichting Ambachtelijke Bakkerij, Bakkerswereld, NBA en Bakkersvak. Op de beurs ontvangen de deelnemers aan het programma hun certificaten.

Oproep

Daarnaast is er een oproep gedaan aan alle deelnemers om samen met Bakkersvak het jubileum te vieren, dus ook op de stands van de deelnemers komt het vijfjarig jubileum van Bakkersvak op feestelijke wijze terug.

Meer informatie

Om een bezoek te brengen aan Bakkersvak kunnen bezoekers zich inschrijven via de website van Bakkersvak.

Lees ook
Banketbakkerij Oonk in Glanerbrug verbouwt winkel en lunchroom en opent open chocolaterie

Banketbakkerij Oonk in Glanerbrug verbouwt winkel en lunchroom en opent open chocolaterie

Marc en Remien Oonk van Banketbakkerij Oonk hebben hun winkel en lunchroom in Glanerbrug verbouwd. Het echtpaar heeft een open chocolaterie/ ijsmakerij aan het pand toegevoegd en in de winkel is zelfbediening ingevoerd. Sinds de heropening is de omzet met meer dan dertig procent gestegen.

Werkgevers- en werknemersorganisaties leggen resultaat cao-overleg voor aan achterban

Werkgevers- en werknemersorganisaties leggen resultaat cao-overleg voor aan achterban

In september hervatten de werkgevers- en werknemersorganisaties de gesprekken over een nieuwe cao voor het bakkersbedrijf. 17 november kwamen de partijen opnieuw samen. Het resultaat van dit overleg wordt voorgelegd aan de achterban.

Decemberdrukte? De bezem erdoor!

Decemberdrukte? De bezem erdoor!

Ondernemen is soms kunst- en vliegwerk. Drukke periodes, krappe bezetting of een combinatie daarvan vormen een belangrijke bron van stress. De NBOV zet acht tips op een rij om ook in drukke tijden overzicht te houden, en producten, hygiëne en allergeneninformatie te borgen. Zo voorkomt u dat de decemberproductie in de knel komt.

Enthousiaste bakker, Friesland

Enthousiaste bakker, Friesland

Wat ga je doen?Wij zoeken een enthousiaste bakker om dit team te versterken! Je zal in de dagdienst van 06.00-15.00 uur werkzaam zijn. Werkzaamheden: Degen draaien,koekzetten,...

Broodbakker omgeving Zevenaar

Broodbakker omgeving Zevenaar

Wat ga je doen?Voor een ambachtelijke bakkerij in de omgeving van Zevenaar zijn we per direct op zoek naar een (zelfstandig werkend) broodbakker. Alle producten...

Teamleider Bakkerij regio Twente

Teamleider Bakkerij regio Twente

Wat ga je doen?Als teamleider ben je verantwoordelijk voor het effectief inzetten van teamleden, zodat de werkzaamheden efficiënt, veilig en met het maximale...