Bakkers in de media - week 39

30 september 2022 Mirjam van Rijn

Een heftige brand in een bakkerij in Doorn trok veruit de meeste aandacht deze week. Dit en ander nieuws over de branche, week 39. 

DOORN  – Zondagavond brak een grote brand uit in de bakkerij van Van der Woerd aan de Kampweg in Doorn. 

Minister voor Klimaat en Energie Rob Jetten kwam maandag 26 september op werkbezoek bij Ko van Daalen en zijn zoon Stefan van Brood&Ko. Ze praatten over de gevolgen van de hoge energieprijzen voor de verduurzaming van de bakkerij. 

Lier, BE Bij Bakkerij Kesselaers in Lier kun je vanaf oktober brood gebakken met Caves, een oud Liers bier, kopen.  

Hemiksem, BE - In Hemiksem heeft bakkerij Co’pain de deuren geopend. Naast brood laat zaakvoerder Selman Aykanat de Hemiksemaren ook kennismaken met allerlei Turkse lekkernijen.  

Financieel dagblad: In Bussum dreigen bakker en slager uit het straatbeeld te verdwijnen. Ook bakkers in regio Arnhem hebben het moeilijk, schrijft de Gelderlander: 'Een dag in de week minder open, het kan niet anders'  

Hoewel oud en nieuw nog een paar maanden op zich laat wachten, verkoopt bakker Henk Slagter zaterdag al oliebollen. Nu niet alleen de grondstoffen, maar ook de energiekosten de pan uitrijzen, vreest hij dat hij de wintermaanden niet meer gaat redden, vertelt hij aan Hart van Nederland 

 

Altijd op de hoogte blijven?