Bakkers in de media - week 33

19 augustus 2022 Redactie Bakkers in bedrijf
Foto: Oscar van der Wijk

Verbeter de verkoop met storytelling, Russen raken hun graan niet kwijt en Bakkerij Boonstra wint Friese streekproductenverkiezing. Wat lazen we de afgelopen week over de branche? Een greep uit de media.

Storytelling
“Goede storytelling doet je verkoop stijgen”, kopt Chocolaterie. “Wat je onderscheidt van de grijze massa zijn jouw persoonlijke drijfveren, jouw visie, missie en passie. Dat is jouw unieke verhaal. En door dit verhaal te vertellen, stimuleer je de verkoop in je winkel.”

Fries streekproduct
De Oranjekoek van Bakkerij Boonstra heeft de Friese streekproductverkiezing van Fryslân Culinair gewonnen. Jurylid Robert van Beckhoven: “Alles was perfect in balans, de zachte kruidige koek en de heerlijke botercrème met echte vanille! De uitstraling was strak en uitnodigend.”

Sponsor voetbal
Bakkerij Van der Kloet is een nieuwe sponsor van sc Heerenveen, meldt de voetbalclub. “De bakkerij uit Franeker – met vestigingen in de elfstedenstad zelf, Sint Annaparochie, Leeuwarden, Dronryp en Ferwert – sluit zich per direct aan bij de businessclub.”

Geen nieuws van Bakkers in bedrijf meer missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke woensdag het laatste nieuws. 

Inschrijven nieuwsbrief

Russisch graan
Rusland is normaal een van de grootste wereldwijde exporteurs van graan. Het land heeft een recordoogst achter de rug, meldt Business AM. “Maar door de gevolgen van de oorlog in Oekraïne blijkt nu dat het moeilijker is dan verwacht om dat graan te exporteren.”

Bakkerszaak in Oekraïne
Het NRC spreekt Olena Radkevitsj, eigenaar van twee bakkerszaken in de Oekraïense stad Tsjernihiv. Ze heeft geen last van het wereldwijde tarwetekort, maar wel de hogere prijzen voor gist, olie en boter. Maar het grootste probleem: er komen veel te weinig klanten.

Nostaligisch graan
In De Gelderlander een verslag van het nostalgisch graan dorsen op de oogstdag in de Kraats. Een paar honderd bezoekers bezochten dit evenement wat voor veel bewoners van Bennekom een vrolijk weerzien was. “Maar het draait vooral om de nostalgie.”

 

 

Altijd op de hoogte blijven?