Bakkers in de media - week 22

3 juni 2022 Redactie Bakkers in bedrijf Unsplash
Foto: Unsplash

Verontwaardiging over weggegooid brood, Feyenoord-tompouces en ligt de toekomst van ons dagelijks brood in het verleden? Wat kwam er afgelopen week over de bakkersbranche voorbij in andere media?

Stoppen bakkerij
Bert en Fietje Lijnema stoppen na 33 jaar met hun bakkerij in Groningen. “We weten bij wijze van spreken de pincode van onze klanten”, vertellen ze aan het Dagblad van het Noorden.

50 jaar werken bij de bakker
Roefie Slager is deze week 50 jaar in dienst bij Bakkerij Ubak uit Staphorst, meldt de Meppeler Courant. Als jong meisje was Roefie al actief in de bakkerij. “Ik ben opgegroeid met de geur van brood.”

Gommans over mislukte meesterproef
Bakker Bas Gommans spreekt met De Limburger nadat hij niet slaagde voor de meesterproef. Hij heeft de kater verwerkt en wil zich revancheren voor mislukte meesterproef, meldt het dagblad.

Geen opvolger
Warme bakker Patrick Vandenberghe (61) stopt na 35 jaar met zijn bakkerij in Brugge vanwege gezondheidsproblemen. Het valt hem zwaar en er is nog geen opvolger, vertelt hij aan PZC. “Toen onze kinderen zagen hoeveel hun ouders moesten werken, was hun goesting snel voorbij.”

Geen nieuws van Bakkers in bedrijf meer missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke woensdag het laatste nieuws. 

Inschrijven nieuwsbrief

Feyenoord-tompouce
Feyenoord stond in de finale van Europa Conference League en bakkers in de regio sprongen daar op in. Rijnmond ging langs bij bakkerij Korteweg in Dordrecht die Feyenoord-tompouces verkocht. Feyenoord-fan Gerard van de Vliet maakte de tompouces bij bakkerij De Jager in Leerdam, meldt AD. “Ze lopen beter dan die van Ajax”, aldus Gerard.

Toekomst van het dagelijks brood
“Dieetgoeroes verketterden het de jongste jaren”, meldt De Tijd. “Tegelijk ontstond er een groeiende beweging die pleit voor écht, voedzaam, traag gerezen brood. Met desem, en nu ook oude granen. Ligt de toekomst van ons dagelijks brood in het verleden?”

Weggegooid brood
In België was er veel verontwaardiging over de hoeveelheid brood en koffiekoeken die Panos in Antwerpen weggooide. De foto van de volle vuilcontainers circuleerden op de sociale media en het nieuws werd opgepakt door PZC en VrtNWS. Vanwege dit nieuws bezocht PZC ook de Gentse bakkerijketen Van Hecke, waar brood van gisteren voor de helft van de prijs wordt verkocht.

Altijd op de hoogte blijven?