Bakkerij Paulissen neemt Bakkerij Van Weerd over

2 juli 2019

Tom en Luc Paulissen traden in 2017 toe tot het bedrijf van hun ouders, Bakkerij Paulissen in Maastricht. Ze wilden de bakkerij uitbreiden, maar stuitten op een probleem. De twee bestaande productieruimten in Maastricht hadden geen mogelijkheden meer voor verdere uitbreiding.  

Dus ging het bedrijf op zoek naar een andere oplossing. Diverse panden en bouwkavels werden beoordeeld, maar de uiteindelijke oplossing was de overname van Bakkerij Van Weerd, een recent gebouwde broodbakkerij met uitbreidingsmogelijkheden én extra omzet. Om de groei van het bedrijf in de toekomst verder te borgen kocht de familie Paulissen nog een extra kavel erbij.

Naast de bedrijfsovername moest ook de productie van drie verschillende bakkerijen geïntegreerd en geoptimaliseerd worden in één nieuw bedrijfspand. TenBa BV was als adviesbureau bij dit hele traject betrokken. Pieter Röling, senior bakkerij adviseur en taxateur van TenBa: "Wij zijn vanaf het begin bij dit project betrokken geweest. Met name het samenvoegen van de drie bakkerijen tot één efficiënte productielocatie was een uitdaging omdat dit tijdens het overnametraject en samenvoegen van twee bedrijfsculturen moest plaatsvinden."

"Qua optimalisatie en uitbreiding van het bedrijfspand moest eigenlijk ook de gehele routing 180° gedraaid worden",  vervolgt Röling. "Ook een uitdaging op zich omdat het bedrijf géén dag heeft stilgelegen. Om dit te realiseren hebben we alle strikt noodzakelijke machines zoals ovens, silo-installatie en rijskasten zoveel mogelijk op de oorspronkelijke plek laten staan, de rest erom heen is eigenlijk er opnieuw omheen ontworpen. Op deze manier is er een logische en rustige routing ontstaan van grondstoffenmagazijn via productie naar het logistieke proces."

Altijd op de hoogte blijven?