Bakkerij Koelman viert 40-jarig jubileum met tijdschrift

Jubileum Bakkerij Koelman

Op 1 april bestaat Wim Koelman Brood-Banket-Bonbons in het Noord-Hollandse Heemskerk 40 jaar. Het familiebedrijf viert dit met een bijzonder cadeau voor klanten en relaties: een tijdschrift. En uiteraard met taart.

Bakkerij Koelman startte in 1983, toen Wim en Mary Koelman een kleine bakkerswinkel in Heemskerk overnamen. Tot dan toe ventte Wim dagelijks voor de eigenaar van die winkel. Al snel ontwikkelde het echtpaar een eigen klantenkring. Ondertussen volgde zoon Sjon een opleiding tot banketbakker. Hij kwam op zijn 18e fulltime in de zaak werken, vol met ambities. De onderneming veranderde van hoofdzakelijk wederverkoper geleidelijk in een ambachtelijke bakkerij.

Toen het pand te klein werd, verhuisde het bedrijf naar de huidige locatie in het hart van het duindorp. Onder leiding van Sjon en zijn vrouw Nicole groeide het verder uit tot een modern bakkersbedrijf. Dit omvat een koude en warme bakkerij, een fysieke winkel met konditorei en automatiek en een webshop. De derde generatie van zonen Ruben, Jesse en Chiel speelt nu ieder op hun eigen wijze een rol. Sjon: “Op de dagen dat we er als gezin allemaal staan, ben ik extra trots.”

Glossy

Nicole Koelman: “We hebben voor dit jubileum met ons hele gezin en team samengewerkt aan onze eigen glossy. In dit magazine kan iedereen uitgebreid lezen over de geschiedenis van ons bedrijf en de medewerkers. En ook over onze producten, zoals het Heemskerkse Ezelsoor. Verder vind je er recepten, grappige weetjes en foto’s van toen en nu. Daarnaast lees je er over de bakwedstrijd die we uitschrijven voor Moederdag. Klanten krijgen vanaf zaterdag 1 april deze glossy gratis bij hun boodschappen.”

Daarnaast viert de bakkerij het jubileum met aanbiedingen waarvoor een speciale strippenkaart in het tijdschrift zit en bakken de banketbakkers een gigantische jubileumtaart, voldoende voor 700 personen, die op zaterdag 1 april gratis geproefd kan worden.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Dossiers
Meer over
Lees ook
Patisserie de Rouw Vught viert 60-jarig jubileum met eetbare kerstkunstwerken

Patisserie de Rouw Vught viert 60-jarig jubileum met eetbare kerstkunstwerken

Patisserie de Rouw in Vught bestaat 60 jaar. Dit jubileum vieren ze met spectaculaire taarten en gebakjes voorzien van kerstornamenten. Ze staan symbool voor de creativiteit, innovatie en kwaliteit waar Patisserie de Rouw al 60 jaar voor staat. Ook gaven eigenaars Doris en Arthur de Rouw dit jaar een donatie van 4000 euro aan KiKa.

Bram Kraaijvanger blijft scherp op kwaliteit

Bram Kraaijvanger blijft scherp op kwaliteit

Een bakkerij overnemen van een bakker met een bekende naam. Dat was de uitdaging waar Bram Kraaijvanger (51) van bakker Bram in Wehl een kwart eeuw geleden voor stond. Dat was best lastig, maar het lukte. “Je basiskwaliteit moet goed zijn.”

Vijf generaties Out in bakkerij aan het water

Vijf generaties Out in bakkerij aan het water

Bakker Out viert dit jaar het 125-jarig jubileum. Inmiddels staat de vijfde generatie aan het roer: Jacqueline Out. Hans en Willy, de ouders van Jacqueline, helpen nog steeds mee op de achtergrond. “Maar op mijn 71ste is het tijd om het wat rustiger aan te doen”, aldus Hans.