Bakkerij Koelman viert 40-jarig jubileum met tijdschrift

16 maart 2023 Redactie Bakkers in bedrijf

Op 1 april bestaat Wim Koelman Brood-Banket-Bonbons in het Noord-Hollandse Heemskerk 40 jaar. Het familiebedrijf viert dit met een bijzonder cadeau voor klanten en relaties: een tijdschrift. En uiteraard met taart.

Bakkerij Koelman startte in 1983, toen Wim en Mary Koelman een kleine bakkerswinkel in Heemskerk overnamen. Tot dan toe ventte Wim dagelijks voor de eigenaar van die winkel. Al snel ontwikkelde het echtpaar een eigen klantenkring. Ondertussen volgde zoon Sjon een opleiding tot banketbakker. Hij kwam op zijn 18e fulltime in de zaak werken, vol met ambities. De onderneming veranderde van hoofdzakelijk wederverkoper geleidelijk in een ambachtelijke bakkerij.

Toen het pand te klein werd, verhuisde het bedrijf naar de huidige locatie in het hart van het duindorp. Onder leiding van Sjon en zijn vrouw Nicole groeide het verder uit tot een modern bakkersbedrijf. Dit omvat een koude en warme bakkerij, een fysieke winkel met konditorei en automatiek en een webshop. De derde generatie van zonen Ruben, Jesse en Chiel speelt nu ieder op hun eigen wijze een rol. Sjon: “Op de dagen dat we er als gezin allemaal staan, ben ik extra trots.”

Glossy

Nicole Koelman: “We hebben voor dit jubileum met ons hele gezin en team samengewerkt aan onze eigen glossy. In dit magazine kan iedereen uitgebreid lezen over de geschiedenis van ons bedrijf en de medewerkers. En ook over onze producten, zoals het Heemskerkse Ezelsoor. Verder vind je er recepten, grappige weetjes en foto’s van toen en nu. Daarnaast lees je er over de bakwedstrijd die we uitschrijven voor Moederdag. Klanten krijgen vanaf zaterdag 1 april deze glossy gratis bij hun boodschappen.”

Daarnaast viert de bakkerij het jubileum met aanbiedingen waarvoor een speciale strippenkaart in het tijdschrift zit en bakken de banketbakkers een gigantische jubileumtaart, voldoende voor 700 personen, die op zaterdag 1 april gratis geproefd kan worden.

Altijd op de hoogte blijven?