Bakkerij Gorthuis brengt een ode aan het bakkersvak

Peter en Aria Gorthuis hebben een passie voor het bakkersvak en dragen dat uit. En niet alleen met hun producten. Met een lied brengen zij een ode aan het bakkersvak.

Het familiebedrijf van Peter en Aria Gorthuis, ook wel bekend als Bakkerij Gorthuis bestaat als sinds 1922 en is populair in de gemeente Haarlemmermeer. De geschiedenis van de bakkerij gaat ver terug. De eerste eigenaren van het familiebedrijf waren de opa en oma van Peter, daarna namen zijn ouders de bakkerij over, totdat in 1999 Peter samen met Aria het roer overnam. Al twee keer zijn ze benoemd tot beste cakebakker van Noord-Holland en ook werden ze derde van Nederland tijdens de vakwedstrijd in Drachten.

De passie en enthousiasme voor het bakkersvak straalt er bij Peter en Aria van af en dit wilde ze dan ook graag delen door een ode te maken. Een ode aan hun bakkers, de winkel, het bakkersvak en om te laten zien hoe trots ze zijn en waar ze voor staan. Het bakkerslied gaat over het plezier dat ze hebben tijdens het bakken, het talent om te weten wat de liefhebbers willen en dat ze altijd voor jong en oud klaar staan. Zelf hebben ze een clip bij het lied gemaakt en deze draait in de winkel op de tv schermen en op hun social mediakanalen.

Bakkerij Gorthuis ontvangt veel positieve reacties. Peter en Aria zijn blij met het uitdragen van hoe trots ze zijn op hun vak en bedrijf. Eigenlijk vinden ze dat elke bakker moet uitstralen wie ze zijn en waar ze staan. Met de ode hopen Peter en Aria dat meerdere bedrijven iets doen om het vak te eren.

Dossiers
Lees ook
Creativiteit als wapen tegen coronacrisis

Creativiteit als wapen tegen coronacrisis

De coronacrisis hakt er flink in bij de Nederlandse voedingsspeciaalzaken. De brancheverenigingen van bakkers, slagers, viswinkels en slijters zien dramatische omzetverliezen én een enorme veerkracht en creativiteit. Wat kunnen we van elkaar leren?

Nationale Bakkerij Academie start online trainingen

Nationale Bakkerij Academie start online trainingen

De Nationale Bakkerij Academie start met online trainingen voor broodbakkers, banketbakkers, productiemedewerkers en verkoopmedewerkers in de bakkerij. De kosten voor deze training worden volledig gesubsidieerd door het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf voor deelnemers uit ambachtelijke of industriële bakkerijen die afdragen aan het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf.

In memoriam Karel Dings

In memoriam Karel Dings

Karel Dings begon als banketbakker op diverse plaatsen in het land, en belandde uiteindelijk bij de firma Odekerken-Marebos. HIj overleed op 17 april op 94 jarige leeftijd in Oirsbeek.

Deegmaker productie omgeving Zoetermeer

Deegmaker productie omgeving Zoetermeer

Wat ga je doen?Voor een bakkerij in de omgeving van Zoetermeer zijn wij op zoek naar deegmakers in de productie. Werkzaamheden: > Afwegen, mengen en kneden van de(hulp)grondstoffen...

Broodbakker ambachtelijk omgeving Zwolle

Broodbakker ambachtelijk omgeving Zwolle

Wat ga je doen?In deze functie voor de lange termijn ga je als zelfstandig werkend broodbakker ga jij samen met je collega's het perfecte brood maken. Dit doe je...

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Apeldoorn

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Apeldoorn

Wat ga je doen?Voor een bakkerij in de omgeving van Apeldoorn zijn we per direct op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker voor de nachtploeg. In deze functie...