Bakkerij Broekmans krijgt predicaat Hofleverancier

Bakkerij Broekmans_Hofleverancier_foto pb

Foto: Bakkerij Broekmans

Bakkerij Broekmans mag het predicaat Hofleverancier dragen. Burgemeester Wilma Delissen van de gemeente Peel en Maas reikte het predicaat op zaterdag 2 oktober uit tijdens het feest voor het 150-jarig jubileum van de bakkerij en het 10-jarig bestaan van ‘De Bekkereij’ aan de Maasbreeseweg.

De geschiedenis van Bakkerij Broekmans gaat terug naar 1871, toen Hendrik Broekmans trouwde met zijn toenmalige cheffin en weduwe Maria Giesen en het bedrijf de naam Broekmans kreeg. Het familiebedrijf in Panningen groeide uit tot een bakkerij die vandaag de dag bestaat uit twintig vestigingen in Zuidoost Nederland.

Predicaat Hofleverancier

Het familiebedrijf heeft sinds de start de waarden ambacht, innovatie en samenwerking hoog in het vaandel staan. De familie is daarom ook zeer trots op het predicaat hofleverancier en noemen het een mooie bekroning. Het predicaat Hofleverancier wordt door de Koning toegekend aan kleine en middelgrote ondernemingen die een vooraanstaande plaats innemen in hun regio en daarnaast 100, 125 (of een veelvoud van 25) jaar bestaan. Zowel de bestuurders van het bedrijf als de onderneming moeten van onbesproken gedrag zijn en de ontstaansgeschiedenis van het bedrijf duidelijk zijn. 

Jubileumboek

Vier generaties Broekmans hebben de afgelopen anderhalve eeuw vele klanten laten genieten van hun ambacht en passie. De vijfde generatie staat in de startblokken en heeft in het afgelopen jaar 150 jaar Broekmans historie gebundeld in een prachtig jubileumboek. Oud-werknemers namen de eerste exemplaren tijdens de feestavond op 2 oktober in ontvangst. 

Jubileumactiviteiten

Het 150-jarig jubileum wordt door Bakkerij Broekmans nog een jaar lang op diverse manieren gevierd met relaties en klanten. Op zondag 10 oktober wordt als eerste activiteit een open dag georganiseerd bij ‘De Bekkereij’ in Panningen. Vanaf 11.00 uur kunnen klanten en geïnteresseerden de bakkerij bezichtigen, demo’s van bakkers en leveranciers bijwonen en proeven van diverse ambachtelijke producten.

Na de open dag worden gedurende het feestjaar diverse acties georganiseerd voor klanten. Denk daarbij aan kleurwedstrijden voor de kinderen, maar ook een grote cakewedstrijd voor de echte hobby bakkers met aandacht voor het prachtige bakkersvak. Daarnaast worden in het jubileumjaar nog diverse unieke producten geïntroduceerd, zoals een jubileumvlaai en jubileumbroodjes. 

Dossiers
Lees ook
Aangenaam - Jimmy de Leeuw

Aangenaam - Jimmy de Leeuw

Tijdens de coronalockdowns schreef chefkok Jimmy de Leeuw samen met zijn vrouw en schoonzus Aangenaam, een basiskookboek met een beetje extra. Naast recepten biedt het boek informatie over materiaal en keukentechnieken en biedt een kijkje in de professionele keuken.

Bakeplus Event op 19 en 20 september

Bakeplus Event op 19 en 20 september

Het Bakeplus Event vindt plaats op maandag 19 en dinsdag 20 september 2022. “In een nieuw jasje en op een nieuwe locatie”, aldus Bakeplus. Het thema is Wereldse Smaken in de bakkerij. Dit wordt tijdens het gehele event uitgedragen in aankleding, inspiratie en producten.

Bram Kraaijvanger blijft scherp op kwaliteit

Bram Kraaijvanger blijft scherp op kwaliteit

Een bakkerij overnemen van een bakker met een bekende naam. Dat was de uitdaging waar Bram Kraaijvanger (51) van bakker Bram in Wehl een kwart eeuw geleden voor stond. Dat was best lastig, maar het lukte. “Je basiskwaliteit moet goed zijn.”