Bakker start petitie ‘Red het Ambacht’

24 juli 2023 Redactie Bakkers in bedrijf Maranda Vandergriff via Unsplash

De afgelopen periode sloten veel bakkerijen noodgedwongen de deuren. Niet alleen kleine bedrijven maar ook grote namen zoals Bakker Kees Gutter, Bakkerij van der Waal en Bakkerij Brakenhoff. Bakker Erik Borghardt start daarom een petitie om het ambacht te redden.

Erik werkt als bakker bij de centrale bakkerij van Bakker Koning in De Goorn en maakt zich grote zorgen over het ambacht. “Ik volg de media, en daar zie je natuurlijk van alles voorbij komen”, vertelt hij aan NH Nieuws. “Het afgelopen jaar het ene na het andere bericht over bakkers die omvallen. Zelfs een bakkerij waar ik vroeger heb gewerkt, en eentje in Noord-Brabant die al 150 jaar bestond en nu de deuren moest sluiten.”

Hoge energiekosten

Een van de voornaamste redenen zijn volgens Erik de hoge energiekosten, maar ook de concurrentie van de industriële bakkers en het personeelstekort spelen een rol. Hij wil daarom dat Den Haag met een steunpakket voor de ambachtelijke bakkers komt. “Hier moet iets aan gedaan worden, het is eigenlijk al te laat.”

Petitie

Door met de petitie voldoende handtekeningen op te halen hoopt Erik dat de demissionaire regering in actie komt om het ambacht te redden. Erik: “Andere sectoren worden wel geholpen, en dan zouden wij dit prachtige ambachtsvak teloor laten gaan? Dat kunnen we niet laten gebeuren!!!”

Naar de petitie

Altijd op de hoogte blijven?