Bakery Institute verplaatst alle cursussen tot 6 april naar later dit jaar

Tamara Hoogerwaard_bakery Institute

Foto: Bakery Institute

Het Bakery Institute heeft besloten om vanwege het coronavirus alle cursussen tot 6 april te verplaatsen naar later dit jaar. "Ondanks dat we met kleine groepen werken, willen we onze verantwoordelijkheid nemen en bovendien voelt het niet goed om bezig te zijn met paaseieren en taart op dit moment", laat directeur Tamara Hoogerwaard weten in een reactie.

Het verplaatsen van de cursussen betekent dat het opleidingsinstituut zo'n 150 cursisten heeft moeten afzeggen. Daarnaast moesten er ook vijf trajecten buiten de deur gecanceld worden. "Een behoorlijke operatie die een groot beroep doet op onze planning én financiën" zegt Tamara. "Maar gelukkig reageert vrijwel iedereen ontzettend begripvol. We geven alle deelnemers de mogelijkheid om een andere keer mee te doen en de meesten geven daar gehoor aan. Ook waren er cursisten die zelf hun cursus al annuleerden. Klantvriendelijkheid staat bij ons hoog op de agenda, we halen ons veel gedoe op de hals als we nu zeggen: jammer geld weg. Maar de echte financiële gevolgen zullen hierna pas blijken. Het was de laatste maanden enorm druk in alle cursussen, of dat zo zal blijven of dat men straks de hand op de knip houdt, zal moeten blijken. Maar dat is van later zorg."

De periode dat er geen cursussen worden gegeven, gaan de docenten gebruiken om nieuwe cursussen te ontwikkelen. Daarnaast kan nu het theorieboek van het Bakery Institute afgemaakt worden. "We hebben een theorieboek patisserie en boulangerie geschreven en bieden dit binnenkort ook te koop aan. Nu is er eindelijk een gelegenheid, we moeten het afmaken", besluit Tamara.

 

Lees ook
Waar blijven onze studenten?

Waar blijven onze studenten?

Afgelopen weekend wilde ik lekker op het terras van mijn favoriete koffietentje gaan zitten voor een verse cappuccino, maar ik bleek er alleen een koffie te mogen afhalen. De reden? Personeelstekort. Twee dagen later wilde ik eindelijk mijn plannen voor een kleine verbouwing thuis in daden omzetten. Maar toen ik mijn vaste aannemer belde om mijn ideeën...

Viennoiserie-spektakel van Johan Martin bij Bakery Institute

Viennoiserie-spektakel van Johan Martin bij Bakery Institute

Johan Martin is een expert op het gebied van Viennoiserie. Afgelopen week verzorgde bij het Bakery Institute een masterclass en een demonstratie.

Frank Haasnoot geeft cursus Chocolade showstuk

Frank Haasnoot geeft cursus Chocolade showstuk

Op 13 september was het 'International Chocolate Day'. Voor liefhebbers die ook chocoladekunst willen ervaren, geeft World Chocolate Master Frank Haasnoot in oktober een cursus Chocolade showstuk bij Bakery Institute.