Bakery Institute verplaatst alle cursussen tot 6 april naar later dit jaar

Tamara Hoogerwaard_bakery Institute

Foto: Bakery Institute

Het Bakery Institute heeft besloten om vanwege het coronavirus alle cursussen tot 6 april te verplaatsen naar later dit jaar. "Ondanks dat we met kleine groepen werken, willen we onze verantwoordelijkheid nemen en bovendien voelt het niet goed om bezig te zijn met paaseieren en taart op dit moment", laat directeur Tamara Hoogerwaard weten in een reactie.

Het verplaatsen van de cursussen betekent dat het opleidingsinstituut zo'n 150 cursisten heeft moeten afzeggen. Daarnaast moesten er ook vijf trajecten buiten de deur gecanceld worden. "Een behoorlijke operatie die een groot beroep doet op onze planning én financiën" zegt Tamara. "Maar gelukkig reageert vrijwel iedereen ontzettend begripvol. We geven alle deelnemers de mogelijkheid om een andere keer mee te doen en de meesten geven daar gehoor aan. Ook waren er cursisten die zelf hun cursus al annuleerden. Klantvriendelijkheid staat bij ons hoog op de agenda, we halen ons veel gedoe op de hals als we nu zeggen: jammer geld weg. Maar de echte financiële gevolgen zullen hierna pas blijken. Het was de laatste maanden enorm druk in alle cursussen, of dat zo zal blijven of dat men straks de hand op de knip houdt, zal moeten blijken. Maar dat is van later zorg."

De periode dat er geen cursussen worden gegeven, gaan de docenten gebruiken om nieuwe cursussen te ontwikkelen. Daarnaast kan nu het theorieboek van het Bakery Institute afgemaakt worden. "We hebben een theorieboek patisserie en boulangerie geschreven en bieden dit binnenkort ook te koop aan. Nu is er eindelijk een gelegenheid, we moeten het afmaken", besluit Tamara.

 

Lees ook
François Brandt stopt bij Bakery Institute

François Brandt stopt bij Bakery Institute

François Brandt stopt na tien jaar als docent bij het Bakery Institute. Hij gaat een nieuwe uitdaging aan bij Amarant Bakkers.

Talenten

Talenten

Uit cijfers blijkt dat veel jongeren afhaken tussen de eerste schooldag en een uiteindelijke baan in de bakkersbranche. Waar gaat het mis? Worden ze op school niet genoeg gemotiveerd? Krijgen ze tijdens hun stages wel genoeg uitdagend en inspirerend werk te doen?

‘Naar de finale mogen, dat is een droom’

‘Naar de finale mogen, dat is een droom’

Renske Huyben (21) doet samen met Meester Boulanger Hiljo Hillebrand van het Nederlands Boulangerieteam mee aan de Mondial du Pain, een internationale wedstrijd waarbij een ervaren bakker een duo vormt met een jong talent. Al sinds begin dit jaar zijn ze samen in training. Renske: “Dit brengt me heel veel moois.”