Ambacht staat centraal tijdens vierde editie Dag van de Echte Bakker

Dag van de echte bakker 2021

De Echte Bakkers openden zaterdag 30 oktober hun deuren voor de vierde editie van de Dag van de Echte Bakker. Het ambacht stond deze dag centraal. Bakkers toonden klanten het bakkersambacht en lieten hun producten proeven. De activiteiten varieerden van open dagen tot proeverijen en van oliebollen bakken tot muffins versieren.

Tijdens de Dag van de Echte Bakker kon de klant het bakkersambacht zelf ervaren. De Echte Bakkers toonden de passie, liefde en energie die zij iedere dag weer in hun bedrijf en producten stoppen. Veel bakkers lieten zien hoe zij hun producten maken, zodat de klant weet wat en bij wie ze kopen. Maar ook lokale lekkernijen en specialiteiten stonden in de spotlights door proeverijen en mooie aanbiedingen.

Feest in de winkels

Veel bakkers grepen de Dag van de Echte Bakker aan om er, samen met de klant, een feestelijke dag van te maken. Hierbij werden de kinderen zeker niet vergeten. Muffins versieren, schminken, kleurplaten inleveren voor een lekkernij; er was van alles georganiseerd om ook de kleintjes kennis te laten maken met de plaatselijke bakker. 

Bij Echte Bakker Slagter in Coevorden konden klanten al genieten van versgebakken oliebollen. Bij Nijstad in Appelscha konden de kinderen zich laten schminken, terwijl papa en mama konden genieten van diverse proeverijen. Bij Vroonland in Yerseke profiteerde de klant van een leuke weggeefactie met kwaliteit bakkersmesjes. Ook in bij Eerkens in Musselkanaal was het feest in de winkel. Hier werd een heuse Bakkers Quiz georganiseerd, waarbij mooie prijzen te winnen viel. In Grevenbicht kon men terecht bij Echte Bakker Nathalie voor een goed gevulde actietas vol kwaliteitsproducten. Slechts een greep uit de vele, leuke activiteiten die georganiseerd waren door de Echte Bakkers.

Aandacht voor het ambacht

Het Echte Bakkersgilde vindt het belangrijk het bakkersvak in het algemeen, en de aangesloten Echte Bakkers, op een positieve wijze onder de aandacht te brengen. De Dag van de Echte Bakker is een jaarlijks terugkomend waarop hierbij stilgestaan wordt. De dag staat volledig in het teken van het ervaren van ambacht en vakmanschap. Niet alleen een belichting van bakker naar klant, maar ook vanuit het Gilde naar bakkers, bakkers in opleiding en eenieder die een carrière in de bakkersbranche overweegt.

Dossiers
Lees ook
Help je medewerkers door de hitte!

Help je medewerkers door de hitte!

Komende week lopen de temperaturen hoog op. Meteorologen verwachten een hittegolf. Ook in de bakkerij kan het erg warm worden. wanneer is het echt té warm in de bakkerij om te werken? En wat doet u ertegen?

Bakkers in de media - week 31

Bakkers in de media - week 31

Middeleeuwse traditie, de opmars van vegan chocolade en eerste schepen met graan verlaten de Oekraïne. Wat lazen we deze week over de bakkersbranche? Een greep uit de media.

Inflatie ligt boven 10 procent

Inflatie ligt boven 10 procent

Voor het eerst sinds september 1975 ligt de inflatie boven de 10 procent. Afgelopen maand steeg deze naar 10,3 procent ten opzichte van juli 2021. Deze stijging wijt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) met name aan de prijsontwikkelingen van energie en woninghuur.