Ambacht staat centraal tijdens vierde editie Dag van de Echte Bakker

2 november 2021 Redactie Bakkers in bedrijf

De Echte Bakkers openden zaterdag 30 oktober hun deuren voor de vierde editie van de Dag van de Echte Bakker. Het ambacht stond deze dag centraal. Bakkers toonden klanten het bakkersambacht en lieten hun producten proeven. De activiteiten varieerden van open dagen tot proeverijen en van oliebollen bakken tot muffins versieren.

Tijdens de Dag van de Echte Bakker kon de klant het bakkersambacht zelf ervaren. De Echte Bakkers toonden de passie, liefde en energie die zij iedere dag weer in hun bedrijf en producten stoppen. Veel bakkers lieten zien hoe zij hun producten maken, zodat de klant weet wat en bij wie ze kopen. Maar ook lokale lekkernijen en specialiteiten stonden in de spotlights door proeverijen en mooie aanbiedingen.

Feest in de winkels

Veel bakkers grepen de Dag van de Echte Bakker aan om er, samen met de klant, een feestelijke dag van te maken. Hierbij werden de kinderen zeker niet vergeten. Muffins versieren, schminken, kleurplaten inleveren voor een lekkernij; er was van alles georganiseerd om ook de kleintjes kennis te laten maken met de plaatselijke bakker. 

Bij Echte Bakker Slagter in Coevorden konden klanten al genieten van versgebakken oliebollen. Bij Nijstad in Appelscha konden de kinderen zich laten schminken, terwijl papa en mama konden genieten van diverse proeverijen. Bij Vroonland in Yerseke profiteerde de klant van een leuke weggeefactie met kwaliteit bakkersmesjes. Ook in bij Eerkens in Musselkanaal was het feest in de winkel. Hier werd een heuse Bakkers Quiz georganiseerd, waarbij mooie prijzen te winnen viel. In Grevenbicht kon men terecht bij Echte Bakker Nathalie voor een goed gevulde actietas vol kwaliteitsproducten. Slechts een greep uit de vele, leuke activiteiten die georganiseerd waren door de Echte Bakkers.

Aandacht voor het ambacht

Het Echte Bakkersgilde vindt het belangrijk het bakkersvak in het algemeen, en de aangesloten Echte Bakkers, op een positieve wijze onder de aandacht te brengen. De Dag van de Echte Bakker is een jaarlijks terugkomend waarop hierbij stilgestaan wordt. De dag staat volledig in het teken van het ervaren van ambacht en vakmanschap. Niet alleen een belichting van bakker naar klant, maar ook vanuit het Gilde naar bakkers, bakkers in opleiding en eenieder die een carrière in de bakkersbranche overweegt.

Altijd op de hoogte blijven?