“Als je kan springen, spring dan!”

Ritchie zoekhal_foto: Kennemer Business zakennetwerk

Foto: Kennemer Business zakennetwerk

Ritchie Soekhlal van banketbakkerij Tummers is een van de jonge ondernemers die aan het woord komen in de serie Jong Talent van het Kennemer Business zakennetwerk. “Als je kan springen, spring dan!” Dat is de belangrijkste tip van Ritchie voor jonge mensen die overwegen een eigen bedrijf te starten.

Anderhalf jaar geleden startte Ritchie als ondernemer in de banketbakkersbranche toen hij banketbakkerij Tummers in Heemstede overnam. Ziel, zaligheid en al zijn eigen geld zitten in de zaak. Hij kon starten met de morele en financiële steun van familie, bank en adviseurs. Maar het allerbelangrijkste is de ideale combinatie van gedrevenheid, inzet en doorzettingsvermogen van de jonge ondernemer zelf.

Gevraagd naar zijn passie voor het ambacht, zegt hij: “Hoe gaaf is het om van bloem, suiker en boter iets te maken waar je mensen ‘semi-verslaafd’ aan kunt maken? Of er nou mensen geboren worden of dat er nou mensen overlijden. Ik zeg altijd: de bakker is bijna in iedere levensfase wel aanwezig.”

Ritchie is de eerste van tien jonge ondernemers in de regio Haarlem die door Rob Wieleman geïnterviewd worden in de serie Jong talent ondernemers van Kennemer Business zakennetwerk. Het Kennemer Business zakennetwerk is een netwerkorganisatie in de regio Kennemerland. De activiteiten bestaan onder andere uit het organiseren van netwerkevents.

Lees ook
Een machine vindt geen betere machine uit

Een machine vindt geen betere machine uit

Wie mij een beetje kent, weet dat ik graag op bezoek ga bij machinefabrikanten en eindeloos kan kijken naar filmpjes van ingenieuze bakkerijmachines. Dat ik het leuk vind om in een bakkerij te kijken wat er slimmer, handiger, of beter kan en dat ik er blij van word als er weer een nieuwbouwproject ‘bakkerij’ op mijn pad komt.

Stichting Ambachtelijke Bakkerij: Decemberspecial Bakwerk 2020 klaar voor verzending

Stichting Ambachtelijke Bakkerij: Decemberspecial Bakwerk 2020 klaar voor verzending

Als COVID-19 ons iets heeft gebracht, is het de (her)waardering van klein geluk. Thuisblijven, samen zijn met familie, tijd voor elkaar. Waarden die ook in december sterk worden gevoeld en beleefd. Draag er als ambachtelijke bakker je eigen steentje aan bij! Bijvoorbeeld in de vorm van Bakwerk: een sfeervol en kleurrijk consumentenmagazine.

Nederlandse patissier en Belgische bakker slaan handen ineen

Nederlandse patissier en Belgische bakker slaan handen ineen

Joep Mermans, eigenaar van Patisserie Joep gaat samenwerken met de Belgische bakker Van Thillo. Gezamelijk openen zij de nieuwe onderneming Van Thillo bij Joep. De opening staat gepland voor 2 november.

Lijnoperator omgeving Utrecht

Lijnoperator omgeving Utrecht

Wat ga je doen?Wij zoeken voor deze bakkerij een lijnoperator. De werkzaamheden bestaan o.a. uit het bedienen van de automatische productielijnen, het zetten van...

Bakker / Ovenist omgeving Doorn

Bakker / Ovenist omgeving Doorn

Wat ga je doen?Ben jij een bakker/ ovenist en weet je ook je weg te vinden in het magazijn en achter het stuur? Dan is deze vacature zeker weten iets voor jou! Door...

Zelfstandig werken broodbakker omgeving Zwolle

Zelfstandig werken broodbakker omgeving Zwolle

Wat ga je doen?In deze functie voor de lange termijn ga je als zelfstandig werkend broodbakker ga jij samen met je collega's het perfecte brood maken. Dit doe je...