“Als je kan springen, spring dan!”

Ritchie zoekhal_foto: Kennemer Business zakennetwerk

Foto: Kennemer Business zakennetwerk

Ritchie Soekhlal van banketbakkerij Tummers is een van de jonge ondernemers die aan het woord komen in de serie Jong Talent van het Kennemer Business zakennetwerk. “Als je kan springen, spring dan!” Dat is de belangrijkste tip van Ritchie voor jonge mensen die overwegen een eigen bedrijf te starten.

Anderhalf jaar geleden startte Ritchie als ondernemer in de banketbakkersbranche toen hij banketbakkerij Tummers in Heemstede overnam. Ziel, zaligheid en al zijn eigen geld zitten in de zaak. Hij kon starten met de morele en financiële steun van familie, bank en adviseurs. Maar het allerbelangrijkste is de ideale combinatie van gedrevenheid, inzet en doorzettingsvermogen van de jonge ondernemer zelf.

Gevraagd naar zijn passie voor het ambacht, zegt hij: “Hoe gaaf is het om van bloem, suiker en boter iets te maken waar je mensen ‘semi-verslaafd’ aan kunt maken? Of er nou mensen geboren worden of dat er nou mensen overlijden. Ik zeg altijd: de bakker is bijna in iedere levensfase wel aanwezig.”

Ritchie is de eerste van tien jonge ondernemers in de regio Haarlem die door Rob Wieleman geïnterviewd worden in de serie Jong talent ondernemers van Kennemer Business zakennetwerk. Het Kennemer Business zakennetwerk is een netwerkorganisatie in de regio Kennemerland. De activiteiten bestaan onder andere uit het organiseren van netwerkevents.

Lees ook
'Ondernemen geeft mij de meeste voldoening'

'Ondernemen geeft mij de meeste voldoening'

Waldo Weijsenfeld wil altijd kijken hoever hij zichzelf kan ‘stretchen’. Het ene project is nog niet klaar of het andere begint in zijn hoofd al te borrelen. Maar nu is het even tijd voor puntjes op de i bij WALDO chocolade & patisserie. “Ik wil alles zo optimaliseren, zo hufterproof maken dat het schaalbaar wordt en ik mezelf vrij kan werken voor weer...

Wat doet corona met de broodverkoop?

Wat doet corona met de broodverkoop?

In 2019 groeide het broodvolume in Nederland sinds lange tijd weer licht, zo liet het NBC aan de hand van de laatste broodcijfers zien. In hoeverre haalt corona een streep door deze groene cijfers? En zet deze trend de komende jaren door?

Belastingdienst geeft vijf tips voor de btw-aangifte

Belastingdienst geeft vijf tips voor de btw-aangifte

Ondernemers moeten uiterlijk 31 januari hun btw-aangifte over het vierde kwartaal indienen bij de Belastingdienst. Om ondernemers hierbij te helpen geeft de Belastingdienst vijf tips.

Zelfstandig werkend bakker omgeving Almelo

Zelfstandig werkend bakker omgeving Almelo

Wat ga je doen?Voor een koekbakkerij in de omgeving van Almelo zijn we per direct op zoek naar een ervaren zelfstandig werkend bakker. Je komt te werken in een team...

Ambachtelijk broodbakker omgeving Hardenberg

Ambachtelijk broodbakker omgeving Hardenberg

Wat ga je doen?Je zal je bezig houden met de productie van diverse soorten groot en klein brood. Hierbij werk je veelal op de traditionele manier. Je werkt zelfstandig...

Ambachtelijk broodbakker omgeving Den Haag

Ambachtelijk broodbakker omgeving Den Haag

Wat ga je doen?Voor deze kleine ambachtelijke bakkerij zijn we per direct op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker. Je zal je bezighouden met het totale...