“Als je kan springen, spring dan!”

15 september 2020
Foto: Kennemer Business zakennetwerk

Ritchie Soekhlal van banketbakkerij Tummers is een van de jonge ondernemers die aan het woord komen in de serie Jong Talent van het Kennemer Business zakennetwerk. “Als je kan springen, spring dan!” Dat is de belangrijkste tip van Ritchie voor jonge mensen die overwegen een eigen bedrijf te starten.

Anderhalf jaar geleden startte Ritchie als ondernemer in de banketbakkersbranche toen hij banketbakkerij Tummers in Heemstede overnam. Ziel, zaligheid en al zijn eigen geld zitten in de zaak. Hij kon starten met de morele en financiële steun van familie, bank en adviseurs. Maar het allerbelangrijkste is de ideale combinatie van gedrevenheid, inzet en doorzettingsvermogen van de jonge ondernemer zelf.

Gevraagd naar zijn passie voor het ambacht, zegt hij: “Hoe gaaf is het om van bloem, suiker en boter iets te maken waar je mensen ‘semi-verslaafd’ aan kunt maken? Of er nou mensen geboren worden of dat er nou mensen overlijden. Ik zeg altijd: de bakker is bijna in iedere levensfase wel aanwezig.”

Ritchie is de eerste van tien jonge ondernemers in de regio Haarlem die door Rob Wieleman geïnterviewd worden in de serie Jong talent ondernemers van Kennemer Business zakennetwerk. Het Kennemer Business zakennetwerk is een netwerkorganisatie in de regio Kennemerland. De activiteiten bestaan onder andere uit het organiseren van netwerkevents.

Altijd op de hoogte blijven?