Aftrap Nationaal Schoolontbijt 2019 op Bakkersvak

Nationaal Schoolontbijt 2019

Op Bakkersvak 2019 vindt de aftrap van het Nationaal Schoolontbijt plaats. Voor de deelnemende bakkers is er maandag 11 maart een speciaal ontbijt waarbij de plannen voor 2019 worden besproken. De zeventiende editie van het Nationaal Schoolontbijt vindt plaats in de week van 4 tot en met 8 november 2019.

Het Nationaal Schoolontbijt is het grootste ontbijtevenement van Nederland. Elk jaar in november wordt er op scholen door de kinderen ontbeten. Bakkers en supermarkten kunnen hier een bijdrage aan leveren door één of meerdere scholen in de ontbijtweek kosteloos te voorzien van brood. Vorig jaar hebben in november zo’n 500.000 kinderen op 2.500 basisscholen samen ontbeten.

Met de aftrap op Bakkersvak wil de organisatie bakkers (en supermarkten) enthousiasmeren om ook in 2019 een bijdrage te leveren aan dit initiatief. "Bakkers kunnen zich op lokaal niveau in de kijker spelen door zich te verbinden aan het Nationaal Schoolontbijt én leveren meteen een bijdrage aan het promoten van de Nederlandse broodcultuur onder de toekomstige generatie. Bij de aftrap van het Nationaal Schoolontbijt tijdens Bakkersvak staat de bakker een keer centraal, in plaats van de scholen en kinderen zelf", zegt Corine Visser, Event Manager Bakkersvak.

Na het ontbijt kunnen de bakkers en andere belangstellenden direct de beursvloer van Bakkersvak op om de producten en diensten van ruim 175 leveranciers uit de bakkerij- en ijsbranche te ontdekken. Visser: "Voor ons als organisatie van Bakkersvak is het een mooie samenwerking, omdat we zo samen iets voor de branche kunnen betekenen, de deelnemende bakkers iets teruggeven én het belang van goed en gezond brood uitlichten. Iets waar wij als beurs natuurlijk volledig voor staan."

De aftrap van het Nationaal Schoolontbijt 2019 is op maandag 11 maart vanaf 9.00 uur. Het ontbijt duurt tot 10.00 uur. Aansluitend is Bakkersvak geopend tot 17.00 uur. Deelname aan de aftrap is gratis, bakkers kunnen zich tot 6 maart inschrijven bij de organisatie van het Nationaal Schoolontbijt.

Bakkersvak is van 10 tot en met 12 maart te bezoeken in Evenementenhal Gorinchem. Ga naar de website voor meer informatie.

Lees ook
Beko OmzetBarometer: daling aantal kassabonnen in derde kwartaal

Beko OmzetBarometer: daling aantal kassabonnen in derde kwartaal

De Beko OmzetBarometer laat zien dat in het derde kwartaal het aantal kassabonnen verder is gedaald ten opzichte van de eerste helft van het jaar. Beko signaleert deze dalende trend al een enige jaren gaande is en stelt op basis van de gegevens dat bakkerswinkels wekelijks gemiddeld twintig klanten minder hebben.

Aldi Nederland partner Nationaal Schoolontbijt

Aldi Nederland partner Nationaal Schoolontbijt

Aldi Nederland verbindt zich voor de komende drie jaar als exclusieve Superpartner aan het Nationaal Schoolontbijt. Dit betekent dat de discounter als enige supermarkt het verse brood levert voor circa 2.750 basisscholen tijdens de aankomende zeventiende editie van het ontbijt.

Bakkers en slagers komen bijeen op Bibac Plus

Bakkers en slagers komen bijeen op Bibac Plus

Antwerpen Expo staat van 22 tot en met 25 september in het teken van Bibac Plus 2019. Deze vakbeurs voor bakkers, slagers en traiteurs biedt een overzicht van de nieuwste producten en diensten. Daarnaast zijn er veel proeverijen, demonstraties en wedstrijden.

rose & vanilla is op zoek naar een assistent banketbakker

rose & vanilla is op zoek naar een assistent banketbakker

rose& vanilla is dé bakker van unieke cakes en taarten die écht lekker zijn, er prachtig uitzien, gemaakt zijn van de beste biologische ingrediënten en gegarandeerd...

Teamleider deegproductie omgeving Amsterdam

Teamleider deegproductie omgeving Amsterdam

Wat ga je doen?Het deeg wordt geproduceerd op basis van vaste recepten. In de nieuw gerealiseerde productieomgeving, welke voldoet aan de hoogste standaarden, draag...

Koekbakker ambachtelijke bakkerij omgeving Hoorn

Koekbakker ambachtelijke bakkerij omgeving Hoorn

Wat ga je doen?Als Koekbakker produceer je al het droge banket binnen het bedrijf. Je za het hele proces van deegproductie tot het afbakken beheersen. Voornaamste...