AB Mauri introduceert Konings Liquid Solutions

AB MAuri_vloeibaar gist

AB Mauri brengt een nieuwe methode van gistverwerking in de bakkerij: Konings Liquid Solutions en de nieuwe daarbij behorende gist Koningscream. Met Konings Liquid Solutions voegt de bakker met een slimme installatie vloeibare gist toe aan het proces. De voorraad wordt door AB Mauri automatisch aangevuld.

Deze gistinstallatie, in de vorm van tanks, wordt binnen één dag bij de bakker geplaatst. Met deze installatie moet het bakproces sneller en gemakkelijker verlopen. Met de speciaal voor deze installatie ontwikkelde Koningscream, gebruikt de bakker premium kwaliteit gist, waarmee bij secuurder kan doseren en hygiënischer werken.

De Koningscream komt direct vanuit de fabriek met een geconditioneerd transport naar de bakkerij. Hierdoor kan de bakker het gist langer gebruiken. Daarnaast hoeft er minder gist te worden gedoseerd. De installatie geeft automatisch door aan AB Mauri wanneer de voorraad Koningscream moet worden aangevuld.

Met gebruik van Koningscream worden tijd en kosten bespaard en blijft het bakproces hygiënischer en constanter. Komende periode informeert AB Mauri haar relaties over Konings Liquid Solutions en hoe zij deze nieuwe gistverwerking in hun bakkerij kunnen implementeren.

Dossiers
Lees ook
Bakkers in de media - week 32

Bakkers in de media - week 32

Bakken voor de buurt, de oudste bakkerij van Nederland en niet meer 's nachts bakken. Wat lazen we deze week over de branche? Een greep uit de media.

Bakker Bart genomineerd voor Retailer of the Year

Bakker Bart genomineerd voor Retailer of the Year

Bakker Bart is in de categorie Eten en Drinken genomineerd voor Retailer of the Year. In deze categorie neemt de bakkersformule het op tegen Keurslager, Gall & Gall, Mitra Drankenspeciaalzaken en Xenos.

September start campagne 'Brood, goed verhaal'

September start campagne 'Brood, goed verhaal'

In september start het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) met de campagne ‘Brood, goed verhaal’. Deze campagne is te zien via televisie, social media, online video en print.