Nieuws

Jeroen Timmers en Jesper van Veen nemen namens Nederland deel aan de Internationale competitie voor jonge bakkers. De wedstrijd vindt plaats van 11 tot en met 15 april 2018 in Valencia.

Het afgelopen half jaar hebben beide kandidaten getraind om zo goed mogelijk voor de dag te komen tijdens deze wedstrijd. Het deelnemersveld is sterk. Nederland neemt het op tegen Spanje, Turkije, Thailand, België, Duitsland, Brazilië, Frankrijk, Zweden, Portugal en Chili.

Ieder land stuurt twee kandidaten die diverse soorten grootbrood, klein brood, brioche, getoerd gerezen, belegde broodjes en een showstuk maken met als thema ‘Sport’. De Internationale Bakkersbond UIBC organiseert deze wedstrijd.

BoulangerieTeam
Om beide talentvolle boulangers klaar te stomen voor deze wedstrijd wordt er samengewerkt met het BoulangerieTeam. Dit jaar hebben Michel Schröder en Niek van Waarde beide jongens getraind. Michel: “Onze tegenstanders komen uit toonaangevende landen. Het wordt een lastige wedstrijd, maar we gaan er uiteraard alles aan doen om zo goed mogelijk voor de dag te komen.”

Deel dit artikel

Verwante dossiers: