Wat is jouw reden om geen NBOV-lid te zijn?

3 maart 2022 Arend Kisteman (Voorzitter NBOV)

Toen ik aan het NBOV-voorzitterschap begon, schreef ik een column over de vraag waarom iemand niet bij je koopt, of – om bij de NBOV te blijven – geen lid is. Die vraag kent verschillende antwoorden, afhankelijk van de ontwikkeling van je bedrijf. Ik hoor nog weleens dat iemand in Zwolle nog nooit van De Stadsbakker heeft gehoord. Zwolle is inmiddels een stad met 130.000 inwoners, dus dat zou kunnen. Toch denk ik dan soms: onder welke steen heeft die geleefd? Maar misschien hoort diegene helemaal niet bij mijn doelgroep, en heeft onze communicatie hem nooit bereikt. Zo vreemd is dat ook weer niet. 

Voor de NBOV is dat een iets ander verhaal: als een ambachtelijke bakker nu nog niet van ons gehoord heeft… Toch blijven we ons zeker de vraag stellen waarom iemand nog geen NBOV-lid is. Als voorzitter wil ik aangeven waarom je wél lid zou moeten worden. Kort gezegd: samen sta je sterker. Het lidmaatschap is het afgelopen jaar bovendien nog aantrekkelijker geworden. Er zijn veel ledenvoordelen bij gekomen die onmiddellijk geld opleveren: lagere pin- en webshoptarieven, korting op ongediertebestrijding en een speciale bhv-tool, waarmee je veel kosten kunt besparen. En met onze posterwizard maak je snel en makkelijk mooie posters om personeel te werven. Voor je het weet heb je de contributie terugverdiend.

Daarnaast profiteren leden van onze juridische adviezen. Een bakker appte mij dat hij 10.000 euro had bespaard door het advies dat hij bij een geschil had gekregen. Op de site vinden leden veel documenten die ze kosteloos voor eigen gebruik kunnen downloaden, bijvoorbeeld voor alles rondom werkgeverschap.

Dan sluiten we natuurlijk nog een cao af - je zou er niet aan moeten denken dit zelf te regelen – en lobbyen we continu over belangrijke onderwerpen voor onze leden. Denk aan de succesvolle lobby tegen de Opslag Duurzame Energie die eindelijk wordt aangepast; daarvan ga je de voordelen zeker in je portemonnee terugzien. Dus ben je nog geen lid, waarom dan niet? De enige reden die ik kan bedenken is dat je nog niet van ons gehoord hebt, en dat is bij deze geregeld!

Altijd op de hoogte blijven?