Löjligt

23 mei 2017

Ik werd wakker door een natte plek in bed. Het waterbed lekte. Gelukkig was ik het zelf niet.

Een waterbed slaapt heerlijk. Vind ik. Alleen mijn vrouw lag de laatste tijd minder lekker. Pas had ze in een hotel geslapen: “Nog nooit zo lekker als daar”. Nee, ik was er niet bij. Misschien gaf dat de doorslag. Op internet bleek het bed ruim 5.000 euro duur. Die is gek, dacht ik nog.

Nu hebben wij het voordeel, dat we in Ede middenin de Biblebelt wonen. En daar heb je naast de gelukkigste mensen ook diverse beddenspeciaalzaken. Immers, zonder televisie heb je een andere hobby nodig en dat begint met de goede materialen.

Aangekomen in zo’n winkel mocht ik bijna gelijk gaan liggen. Tjonge, dat lag lekker. Een beetje jolig vroeg ik naar de prijs. Liefst 25.000 euro! Ik had bijna weer een natte plek in bed. En het geluid, dat ik maakte, leek nog het meeste op de naam van het bed als je het snel uitspreekt. Misschien heet het daarom ook wel zo.

Stel je nou eens voor, dat we die veel genoemde 60 kg brood per jaar echt eten. Dan kan ik voor de prijs van dat bed 98 jaar lang iedere dag mijn favoriete Zonnebruin van Bakker Verkerk à € 1,70 per 400 gram eten. Duur? Dat ligt er dus maar aan, waarmee je het vergelijkt.

Daarom nog een ‘stel’. Stel, je introduceert een brood van 5 euro en geeft het een mooie Zweedse naam. Löjligt, bijvoorbeeld. Hoeveel zou je ervan verkopen? Geen per week? Alleen wat zou het doen voor de prijsbeleving van je andere broden?

Oh ja, het waterbed. Reparatie bleek de voordeligste oplossing. Ook mijn vrouw ligt weer lekker: Er zat aan haar kant te weinig water in.

  • Met hartelijke groet,
  • Hanno Spanninga
 

Bron foto: Marie Claire

Altijd op de hoogte blijven?