südback 2019: lekkere geuren alom

Südback_1

 

In de hallen verspreiden zich lekkere geuren, smaak, kwaliteit en ambacht gaan hand in hand met genot, technische innovaties en actuele trends: de südback die van 21 tot 24 september 2019 wordt gehouden, staat vast genoteerd op de kalenders van het bakkersgilde. Dan wordt de beurs in Stuttgart weer het brancheverzamelpunt van het bakkers- en banketbakkersambacht. Vakbezoekers uit meer dan 80 landen en internationale exposanten komen bij elkaar om van gedachten te wisselen,te netwerken en om informatie te verzamelen over trends, knowhow en nieuwe producten.

Het succes van de afgelopen jaren en de groeiende internationalisering leidt bij de aanstaande südback tot de volgende stap: een vergroot tentoonstellingsoppervlak en een gewijzigde halstructuur. Naast de hallen 5, 7, 9, de Oskar Lapp-hal (hal 6) en de Alfred Kärcher-hal (hal 8) wordt ook de nieuwe Paul Horn-hal (hal 10) voor de südback in gebruik genomen. In totaal wordt het tentoonstellingsoppervlak met 10.000 m² uitgebreid en daarmee ook de diversiteit van het aanbod. De nieuwe hallensituatie zorgt ervoor dat de bezoekersstroom beter over het beursterrein kan circuleren.

Menging van het expositieaanbod

Südback_2

Door de verdeling van de beurs over de zes hallen is een nauwe koppeling met alle relevante thematische gebieden mogelijk. Vakbezoekers vinden nu in elke hal minstens één keyplayer uit de belangrijkste branches. Daarmee biedt elke hal voor zich een compact overzicht van belangrijke trends en actuele thema's van de bakmarkt. De nieuwe structuur biedt ook voordelen voor de exposanten, omdat hiermee wordt voorkomen dat de tentoonstelling zich te veel op één thema richt.

Door het vergrote tentoonstellingsoppervlak behoort de wachtlijst voor exposanten tot het verleden. Hierdoor beschikken de ondernemingen over meer ruimte voor hun presentatie terwijl gelijktijdig meerdere nieuwe exposanten in aanmerking konden komen. Voor de vakbezoekers betekent de groei van de beurs ook dat zij voor hun bezoek aan de südback meer tijd moeten inplannen.

Een gevarieerd omlijstingsprogramma vult de tentoonstelling aan

Südback_3

Parallel aan het tentoonstellingsaanbod biedt een breed omlijstingsprogramma veel mogelijkheden om over het vakgebied van gedachten te wisselen. De programmaonderdelen in het bakkers- en banketbakkers-trendforum bestaan uit interessante demonstraties, de presentatie van nieuwe technieken, ideeën, trends en recepten. De toekenning van de hoogstaande südback Trend Awards zal ook in 2019 al weer voor de 12e keer in het teken staan van technische innovaties, design en concepten.

Sinds de eerste südback in 1978 is de belangstelling alleen maar gestegen. Vakbezoekers uit binnen- en buitenland vinden hier een breed tentoonstellingsaanbod van alle gebieden van het bakkers- en banketbakkersambacht. Behalve grondstoffen, productie- en bedrijfstechnieken, bedrijfsinrichtingen en apparatuur vormen handelsproducten, verkoopbevordering, dienstverlening en managementaspecten speciale aandachtsgebieden op de beurs. Naast hippe trends biedt de südback ook ruimte voor klassieke producten die behalve besluitvormers uit de bakkende branche ook bezoekers uit horeca, hotelwezen en catering naar Stuttgart lokt.

Meer informatie over de südback vindt u op www.suedback.de

Lees ook
Handen tekort? Zeven tips

Handen tekort? Zeven tips

Het tekort aan goede medewerkers bedreigt steeds vaker het voortbestaan van bakkerij-ondernemingen. Daarom organiseerde het Genootschap voor de Bakkerij een bijeenkomst voor de hele sector. Voor iedereen die het – vanwege personeelstekort? – te druk had om te komen, hier een samenvatting met de belangrijkste tips.

Bakkersbrein organiseert winactie voor medewerkers bakkerijen

Bakkersbrein organiseert winactie voor medewerkers bakkerijen

Wat betekent het precies als een brood volkoren is? Zit er suiker in de gelei op vruchtengebak? En is speltbrood nou glutenvrij of niet? Typische vragen van consumenten, die je als medewerker in een bakkerswinkel vlot zou moeten kunnen beantwoorden. Twijfel je weleens aan je eigen kennis?

‘Dat de zon opkomt terwijl je je brood opbolt, geweldig toch?’

‘Dat de zon opkomt terwijl je je brood opbolt, geweldig toch?’

Feije Feenstra (23) van Bakkerij van Eck studeerde om ondernemer te worden. Totdat er een bakker ziek werd in het bedrijf van zijn ouders. Feije ging bakken en naar het Bakery Institute, en verheugt zich erop al die kennis op zijn klanten over te brengen.