Stichting Ambachtelijke Bakkerij presenteert ZomerDoeBoek

Zomerdoeboek_SAB 2

Van hi-hi-hilarische moppen en lekkere recepten tot pittige hersenkrakers en ‘lekkere’ kleurplaten: je jongste consumenten vinden dit alles in het ZomerDoeBoek van de Stichting Ambachtelijke Bakkerij. Voor alle ambachtelijke brood- en banketbakkers: een cadeautje om uit te delen in de winkel.

Een bijzondere editie van Bakwerk voor een speciale doelgroep: kinderen. Dat was het uitgangspunt van de redactiecommissie van de Stichting Ambachtelijke Bakkerij, toen begin dit jaar het idee voor het ZomerDoeBoek ontstond. Een vrolijke en extra kleurrijke uitgave, boordevol raadsels, mopjes, puzzels, kleurplaten en natuurlijk allerlei weetjes over de ambachtelijke bakker. Zo’n boek dat je vroeger van je moeder kreeg voor op de achterbank van de auto, tijdens lange ritten richting het zonnige zuiden. Educatief verantwoord én leuk om te lezen!

In de achtertuin

Het ZomerDoeBoek is er gekomen, eerder dan gepland en voor andere momenten dan verwacht. Want vanwege de uitbraak van COVID-19 bracht de Stichting Ambachtelijke Bakkerij dit magazine vervroegd uit: half mei al hebben alle leden van de SAB een pakket met honderd exemplaren ontvangen. Bij nader inzien niet bedoeld voor lange autoritten, maar vooral voor thuis en de eigen achtertuin. Met dit cadeautje laat je als ambachtelijke bakker zien dat je meeleeft met alle kinderen die dit jaar wellicht niet op vakantie gaan – én dat zij zich thuis niet hoeven te ver­velen. Zeker niet als er nu en dan iets lekkers bij de bakker wordt gehaald!

Bakwerk

Al vijf jaar lang brengt de Stichting Ambachtelijke Bakkerij viermaal per jaar het magazine ‘Bakwerk’ uit: een fraai tijdschrift voor consumenten, vol recepten, weetjes en de laatste trends op brood- en banketgebied. Bakwerk wordt geschreven namens de ambachtelijke bakker, die in de verschillende artikelen nadrukkelijk als smaakheld en kennisspecialist figureert. Als lid van de SAB kunt u edities van Bakwerk bestellen, eventueel voorzien van uw eigen logo en contactgegevens, om uit te delen aan de consument. Ook kunt u artikelen downloaden op de website van de SAB en ze delen via sociale media, een scherm in de winkel of uw eigen website.

Online content

Omdat de praktijk uitwijst dat er meer behoefte is aan digitale content, heeft de SAB besloten met ingang van 2020 van vier naar twee papieren uitgaven per jaar te gaan en daarnaast artikelen online aan te bieden. Op de website blijven voortdurend nieuwe en actuele artikelen verschijnen, die u eveneens makkelijk kunt delen. Zo zijn op www.uwambachtelijkebakker.nl/zomerdoeboek extra puzzels, nog meer winacties en oplossingen van puzzels en raadsels uit het ZomerDoeBoek te vinden.

Speciale edities

Zomerdoeboek_SAB 1

De eerste van de twee papieren uitgaven van dit jaar is het ZomerDoeBoek. Later dit jaar verschijnt er een
special rondom december en bijbehorende producten. “Wij richten ons in deze eerste speciale editie expliciet op kinderen, omdat we bij hen veel interesse zien voor koken, bakken en bakprogramma’s op tv,” aldus Sandra Pluim, project­coördinator bij de SAB. “Bovendien heeft de jeugd de toekomst en zijn zij de consumenten van morgen. Niet zelden bepalen ze nu al wat hun ouders aanschaffen – en niet te vergeten wáár. Dus zo’n vrolijk, gratis ZomerDoeBoek, waarmee ze zich uren kunnen vermaken en zelfs lekkers kunnen winnen: dat kan voor kinderen en hun ouders zonder meer een extra reden zijn om naar de ambachtelijke bakker te gaan.”

Pluim is blij met de toegenomen belangstelling voor speciaalzaken, en dus ook voor ambachtelijke bakkers, in deze moeilijke coronatijd. “Je ziet dat mensen kleine dingen weer meer waarderen. Ze hebben oog voor lokale ondernemers en hun bedrijven, willen ook thuis kwalitatief goed en lekker eten en vinden het plezierig om de drukte van de supermarkt te mijden. Daarbij is er vanwege het thuiswerken in veel gezinnen extra tijd voor een boodschap en een gezamenlijke maaltijd. Het aanbod van onze bakkers sluit daar perfect op aan. We hopen de ambachtelijke bakker met het ZomerDoeBoek een extra steuntje in de rug te geven en daarmee nog meer waar­dering te oogsten bij de klant. Klein gebaar, groot plezier!”

Zomerdoeboek bestellen?

Alle bakkers die zijn aangesloten bij de Stichting Ambachtelijke Bakkerij hebben intussen een pakket met honderd exemplaren van het ZomerDoeBoek ontvangen. Vliegen deze als warme broodjes over de toonbank en wil je nog veel meer kinderen blij maken? Bijbestellen (met of zonder eigen logo) kan altijd! Kijk hiervoor op www.ambachtelijkebakkerij.nu of stuur een mail naar info@ambachtelijkebakkerij.nu.

Stichting Ambachtelijke Bakkerij

Stichting Ambachtelijke Bakkerij: tel. 088 – 66 693 33; info@ambachtelijkebakkerij.nu.
Volg ons ook op Facebook en Instagram.Lees ook
Masterclass over verminderen problemen nachtdiensten

Masterclass over verminderen problemen nachtdiensten

In Nederland werken bijna 1,3 miljoen mensen soms of regelmatig ’s nachts. Denk bijvoorbeeld aan zorg, hulpdiensten, industrie en natuurlijk ook bakkers. Voor deze groep wordt op 28 april de gratis Masterclass Dag van de Nacht georganiseerd over het verminderen van de problemen van het draaien van nachtdiensten en ploegendiensten.

Vernieuwingen bij Bedrijfsopvolging Bakkerij

Vernieuwingen bij Bedrijfsopvolging Bakkerij

Bedrijfsopvolging Bakkerij heeft in het eerste kwartaal van 2021 een aantal vernieuwingen doorgevoerd. Er is een nieuw logo en de website ikwileenbakkerij.nl met als belangrijkste onderdeel de interessetest is vernieuwd. Het doel van de organisatie is om meer geïnteresseerden in beeld krijgen die op korte of lange termijn een bakkerij gaan overnemen.

Investering van 2 miljoen voor e-commerce platform Local Heroes

Investering van 2 miljoen voor e-commerce platform Local Heroes

Tijdens de Dragons' Den uitzending van 15 april wist ondernemer Maarten Coumans 2 miljoen euro binnen te halen voor zijn e-commerce platform Local Heroes. Met dit platform kunnen consumenten online boodschappen doen bij lokale onderners, zoals de slager, bakker en visspecialist.