Op 5, 6 en 7 maart 2023 vindt voor het eerst sinds COVID weer een editie van Bakkersvak plaats. En wat voor editie! Samen met bezoekers en exposanten viert dé vakbeurs voor ambachtelijk vakmanschap, die ook komend voorjaar weer wordt gecombineerd met ­IJs-Vak en plaatsvindt in Evenementenhal Gorinchem, het tienjarig bestaan.

Drie jaar lang heeft organisatie Easyfairs net als de bakkerijbranche zelf moeten wachten op het tienjarig jubileum van de bakkerijbeurs. Door corona zijn in de achterliggende jaren diverse edities uitgesteld. Maar komend jaar gaat het er toch echt van komen. De tiende editie van Bakkersvak wordt een heel speciale editie, waarin zowel de organisatie als de exposanten flink zullen uitpakken. “Het begint al bij binnenkomst, waar bezoekers direct op een verrassing worden getrakteerd”, vertelt Sharon Haans, Content Coördinator bij EasyFairs. “We kunnen eigenlijk bijna niet meer wachten! Want als we in de afgelopen maanden iets hebben geproefd tijdens onze contacten met exposanten en bezoekers, dan is het wel de behoefte om elkaar na drie jaar weer te ontmoeten op een platform als Bakkersvak en IJs-Vak. We gaan er een groot feest van maken.”

Prikkel je zintuigen!

Bakkersvak en IJs-Vak vormen samen het enige platform waar de complete bakkerij- en ijssector vanuit Nederland samenkomt voor inspiratie en innovatie. Naast ambachtelijke en industriële brood- en banketbakkers, patissiers, chocolatiers en ijsbereiders komen ook horecaondernemers en cateraars naar deze beurs om zich te laten inspireren door het ambacht.

“Wij bieden bezoekers tijdens de beurs een ondernemersplein aan om te netwerken, maar richten bijvoorbeeld ook een werklokaal in waar mensen diverse demo’s kunnen bezoeken”, vertelt Haans. “Daarnaast richten we een foodmarket-straat in om alle zintuigen te prikkelen en er zijn tijdens de beursdagen verschillende lezingen en presentaties te volgen. Ook faciliteren we natuurlijk weer de wedstrijd om de Dutch Pastry Award, waar we de mooiste showstukken én de nieuwste talenten van het Nederlands Patisserie Team kunnen bewonderen. Iedere editie weer een hoogtepunt van de beurs en een zeer spannend moment bovendien. In samenwerking met het Ambachtelijk IJscentrum vinden er op IJs-Vak bovendien diverse IJs-Vakwedstrijden plaats. Met het toevoegen van deze landelijk toonaangevende vakwedstrijden voor ambachtelijke ijsbereiders is de vakbeurs wat ons als organisatie betreft compleet.”

Kijkje in de toekomst

De vakbeurs heeft als missie om de bezoekers een kijkje in de toekomst te geven. “Als Easyfairs willen wij met onze missie ‘Visit the future’ de sector voortdurend blijven inspireren”, aldus Haans. “Op de beursvloer vind je daarom van alles over vooruitstrevende thema’s en actuele onderwerpen, die de bakker praktische handvaten geven om de komende jaren tegemoet te gaan. Samen met de exposanten bieden wij de bakkerijsector een platform waar professionals worden geholpen met de uitdagingen in hun vakgebied. Wij willen al hun zintuigen prikkelen tijdens een bezoek aan Evenementenhal Gorinchem en ervoor zorgen dat men boordevol nieuwe ideeën weer vertrekt.”

Recordaantal bezoekers

“De tiende editie wordt een heel speciale editie, waarin we feestelijk uitpakken tijdens alle drie de beursdagen", vertelt Haans. "We verheugen ons er samen met de exposanten ontzettend op om de branche weer in levende lijve te ontmoeten en met elkaar het glas te heffen op een prachtige en heerlijke sector. En op een beurs boordevol brood- en banketbakkers, patissiers, chocolatiers en ijsbereiders eten we daar natuurlijk iets heel lekkers bij!” 

Altijd op de hoogte blijven?