Als professionele oliebollenbakker begrijp je dat het bakken van de perfecte oliebol meer is dan een ambacht. Op zoek naar het geheim achter dit klassieke bakproduct, hebben we de expertise ingeschakeld van Meester Boulanger Wietse Schiere.

Met zijn jarenlange ervaring en kennis van de baktechniek deelt Meester Boulanger Wietse Schiere graag zijn inzichten en geheime tips. Want als er één ding is dat hij ons heeft geleerd, is het wel dat kwaliteit het verschil maakt. Hierbij drie essentiële baktechnische tips om jouw oliebollen naar het hoogste niveau te tillen:

1. Werk met de beste grondstoffen voor jouw bakkerij

Het begint allemaal met de juiste ingrediënten. De kwaliteit van wat je gebruikt, bepaalt de kwaliteit van jouw oliebol. Ga voor niets minder dan topkwaliteit. Begin met het overwegen van jouw eigen bakkerijsituatie en maak de keuze tussen het gebruik van een oliebollenmix of het bereiden van een opbouwrecept. “Met de vernieuwde Koopmans Oliebollenmix Patent Premium heb je echt een professionele kwaliteit in handen en tegelijkertijd het gemak van een kant-en-klare mix”, aldus Wietse Schiere.

2. Secuur werken zorgt voor consistentie

Meten is weten! Het begint met het secuur afwegen van alle ingrediënten om een consistente mengverhouding te garanderen. Controleer ook zorgvuldig de temperatuur van de olie, want de juiste temperatuur is cruciaal voor het bereiken van die karakteristieke krokante textuur. Zorg ervoor dat je de oliebollen op het juiste moment uit de olie haalt, want zelfs een kleine variatie in baktijd kan het verschil maken. Onthoud, ieder detail telt en draagt bij aan de constantheid en kwaliteit van jouw oliebol.

3. Een goede voorbereiding is het halve werk

Oliebollen bakken tijdens de feestdagen is als topsport. Bereid je voor alsof je voor een belangrijke wedstrijd traint. Begin op tijd met ‘trainen’ door jouw receptuur vooraf te testen. Vraag waar nodig advies aan jouw baktechnische adviseur om de laatste finetuning te doen. En vergeet niet om ook echt te trainen voor de spannende, drukke dagen. Oefening baart kunst, en het proefdraaien van jouw bakproces zal je helpen om tijdens de feestdagen keer op keer te schitteren.

Wietse over Oliebollenmix Patent Premium:
“Bakkers helpen met de perfecte oliebol van constante topkwaliteit is mijn passie! Zo ontstond het idee om een kant-en-klare oliebollenmix te ontwikkelen met kampioenspotentie. Dat is gelukt met de Koopmans Oliebollenmix Patent Premium. Hiermee bak je een krokante oliebol, die mooi luchtig van binnen is en fijne eeteigenschappen heeft.”

Dit is de bakervaring van Hendri Jonker

Hoe bakt de winnaar van de oliebollenbakkersvakwedstrijd 2019 zijn oliebollen? Hendri Jonker van Bakkerij Jonker vertelt: “Wij geven de voorkeur aan het werken met een kant-en-klare oliebollenmix! Dit klinkt misschien verrassend, maar de Oliebollenmix Patent Premium van Koopmans geeft ons kwalitatief gezien een mooier resultaat. Ook het deeg blijft lang mooi, zodat je deze ook na een tijdje nog steeds goed kunt doseren. Je kunt alleen gist en water toevoegen, maar een écht lekkere oliebol krijg je door hier je eigen handtekening aan te durven geven. Voeg simpelweg toe wat je zelf goed vindt. Met deze combi zijn wij kampioen geworden.”

Royal Koopmans
De Merodestraat 3
8901 BE Leeuwarden
www.royalkoopmans.com

Altijd op de hoogte blijven?