Callebaut zet weer een stap vooruit in duurzaam geteelde cacao

Callebaut_Duurzame chocola_1

We houden allemaal van chocolade en we willen dat die voor altijd blijft bestaan. Daarvoor moet duurzame chocolade de norm worden. Callebaut loopt al sinds 2012 voorop in duurzaam geteelde cacao. Maar onze ambities gaan verder. Wij nemen onze verantwoordelijkheid met gedurfde doelen die we tegen 2025 bereikt willen hebben.

Cacaobonen zijn de broodwinning van duizenden boeren in Ghana, Ivoorkust en Ecuador. Hun vakmanschap ligt aan de basis van de unieke Callebaut-smaak. Elke dag opnieuw zien we de uitdagingen waarmee zij worden geconfronteerd. Armoede, kinderarbeid en een gebrek aan zuiver water en veilige voeding komen veel voor.

We geloven dat wij de grootste impact kunnen maken met teams die ter plaatse samenwerken met deze boeren. En dat is precies wat we doen met de Cocoa Horizon Foundation. Samen gaan we de uitdaging aan en willen we tegen 2025 de volgende doelen bereikt hebben:

  • meer inkomen voor boeren;
  • nul komma nul kinderarbeid;
  • bloeiende natuur;
  • duurzame chocolade.

Hoe helpen wij cacaoboeren?

Callebaut_Duurzame chocola_2

Iedere cacaoboer die ons cacao levert, neemt deel aan het Cocoa Horizons-programma. We bieden ze toegang tot trainingsprogramma’s, financiële premies en landbouwgereedschappen. Daarnaast investeren we in vier gemeenschapspijlers: onderwijs, kinderbescherming, (werk)kansen voor vrouwen, en gezondheid. Jaarlijks publiceren we een uitgebreid rapport met de voortgang van deze duurzaamheidsinitiatieven. Dit rapport wordt geverifieerd door een externe partij (PwC), iets waar we erg trots op zijn.
Scan de QR-code voor onze resultaten en het volledige rapport.

Callebaut QRcode 1

Duurzaam én traceerbaar

We zetten ook meteen een grote stap voorwaarts in transparantie. Bij Callebaut brengen we de wereld van cacaoboeren in beeld. Letterlijk, wel te verstaan. Er is veel behoefte aan transparantie; consumenten willen niet ­alleen weten wat er in hun lievelingsproduct zit, maar ook hoe het wordt gemaakt én waar het vandaan komt.
Wij helpen je hierbij. Onze chocolade is sinds 2020 ­namelijk volledig traceerbaar via de website. Scan de QR-code, track&trace jouw chocolade en ontdek onze winkeltools!

Callebaut QRcode 2

Geen plaats voor kinderarbeid

We kunnen niet duidelijk genoeg zijn: we zijn tegen dwangarbeid, slavernij en alle andere manieren om volwassenen en kinderen uit te buiten of ze aan gevaarlijke en ongezonde omstandigheden bloot te stellen. Er is simpelweg geen plaats voor deze schendingen van mensenrechten in onze toeleveringsketen.
Doordat we de boeren met wie we samenwerken kennen, kunnen we duurzame relaties met ze opbouwen en de activiteiten op hun cacaoplantages volgen. Door onze radicale omschakeling naar traceerbare cacaobonen kunnen we kinderarbeid opsporen, verhelpen en volledig uitroeien. Wij geloven dat dit de meest doeltreffende manier is om een duurzame, betrouwbare en transparante toeleveringsketen te garanderen, waarin kinderarbeid tot het verleden behoort.

Track & trace

Track & Trace jouw chocolade, ontdek de herkomst en bied transparantie aan je klanten.
Stap 1: Scan de QR-code of ga naar callebaut.com/traceable.
Stap 2: Vul de unieke code in die achter op de chocoladeverpakking staat.
Stap 3: Vertel het verhaal in je winkel met onze duurzaamheidstools.

logo Callebaut

Callebaut Finest Belgian Chocolate
Tel.: +31 76 597 84 60
customer_care_gmbl@callebaut .com
facebook.com/callebaut

 

Lees ook
Vijf jaar Smart Food Alliance

Vijf jaar Smart Food Alliance

Al vijf jaar zet de Smart Food Alliance zich in voor het ontwikkelen van duurzame, gezonde en eerlijke voedselketens door betere samenwerking en meer innovatie. Dit jubileum werd gevierd in aanwezigheid van Minister Staghouwer van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV).

Bakkers in de media – week 16

Bakkers in de media – week 16

Pasen in de bakkerij, 125 jarig jubileum bakker Out en Stichting Ambachtelijke Bakkerij geeft tips voor social media. Wat kwam er de afgelopen week voorbij in de media over de bakkersbranche?

Transitie naar gezonder en duurzamer voedselaanbod noodzakelijk

Transitie naar gezonder en duurzamer voedselaanbod noodzakelijk

De voedingsindustrie moet veranderen en met een duurzamer en gezonder aanbod komen. Daarvoor pleit keynote speaker Jaap Seidell tijdens zijn lezing op de tweede dag van Food Technology. “We hebben ons kapot geïnnoveerd aan producten voor kinderen, maar het zijn allemaal producten die ze eigenlijk niet zouden moeten eten.”