Callebaut lanceert zuivelvrije chocolade NXT

Callebaut NXT chocolade

Callebaut lanceert een volledig veganistische chocolade onder de naam NXT. De chocolade is speciaal ontwikkeld voor chefs en patissiers en de smaak komt volgens het bedrijf zo dicht mogelijk in de buurt bij die van originele Belgische chocolade. Daarnaast lanceert Callebaut een digitaal platform waar chefs inspiratie voor recepten kunnen opdoen.

NXT chocolade wordt gemaakt met een plantaardig melkalternatief afkomstig van de knolcyperus en is vrij van zuivel, lactose en allergenen. Het kostte de experts van Callebaut drie jaar om de chocolade te ontwikkelen, zegt Xuan-Lai Huynh, Global Brand Leader van Callebaut in een persbericht. "De ontwikkeling van het concept werd niet alleen ondersteund door ons R&D-team, maar ook door gepassioneerde chefs en mensen uit het ambacht.”

Platform NXT

Op het digitale platform van NXT kunnen chefs en bakkers informatie en recepten vinden voor het creëren van producten met de plantaardige chocolade. Voor het platform werkte Callebaut samen met verschillende chefs en patissiers, waaronder patissier Marike van Beurden. “Deze innovatie revolutioneert het gebruik van chocolade in de veganistische keuken. NXT biedt chefs een oplossing naar de groeiende vraag voor plantaardige producten”, vertelt Van Beurden.

Huynh: “We zijn trots op deze lancering, maar hier houdt het zeker niet op. Met NXT willen we ons inzetten voor het creëren van gezonde oplossingen. Er komen in de toekomst nog veel meer spannende lanceringen aan.”

Bron: Callebaut

Dossiers
Lees ook
Patisserie de Rouw lanceert paaskunstwerk L’Art de Vivre

Patisserie de Rouw lanceert paaskunstwerk L’Art de Vivre

Patisserie de Rouw in Vught voegt ter gelegenheid van pasen een chocoladekunstwerk aan het assortiment toe. Het kunstwerk L’Art de Vivre symboliseert het leven en de kunst van het leven. Het is voorzien van eieren in een zonnebloemgele kleur en staat op een voet van chocolade-eitjes.

Eerste editie Sigep China in april 2023

Eerste editie Sigep China in april 2023

De Italiaanse ijsbeurs Sigep breidt uit naar China. Dat maakte de organisatie vandaag bekend in een persconferentie tijdens de beurs in Rimini. Sigep China vindt voor het eerst plaats van 19 tot 21 april 2023 in Shenzhen.

Nederlandse chocolatiers kunnen meedoen aan Belgium Chocolate Awards

Nederlandse chocolatiers kunnen meedoen aan Belgium Chocolate Awards

In 2022 organiseert het Belgische vakblad Chocolaterie voor de tiende keer de Belgium Chocolate Awards plaats. Ook Nederlandse chocolatiers kunnen aan deze wedstrijd meedoen. Inschrijven kan nog tot 15 maart.